CsK:Hold-és-Csillag Nerevar

Innen: Elder Scrolls Lapok

Hold-és-Csillag Nerevar
Nerevar legendájának egyik egyszerűsített, a hamuföldi törzsek körében élő változata, melyet birodalmi tudósok vetettek papírra. Utolsó bekezdése választási propagandának is tökéletes.
Birodalmi tudósok által gyűjtött hamuföldi legendák gyűjteményét tartod a kezedben. Az alábbi az egyik közülük.


Az ősidőkben a mélységi elfek és seregnyi külföldi jött nyugatról elrabolni a dunmerek földjét. Akkoriban Nerevar volt a házak népeinek hadvezére és nagykánja. De tisztelte az Ősök szellemeit és a törzsi törvényeket, mintha csak közülünk való volna.

Ezért amikor Nerevar fogadalmat tett az Ősök Egyetlen-Klán-a-Hold-és-Csillag-Alatt nevű gyűrűje fölött, hogy tisztelni fogja a szellemek útját és a föld jogait, akkor minden törzs csatlakozott a házak népeihez, hogy megvívják a Vörös-hegyi csatát.

A Vörös-hegynél sok dunmer elesett a törzsek és a házak népéből, de a dwemer nép legyőzetett. Gonosz mágiájuk elpusztult, a külföldiek pedig eltűntek földjeinkről. Csakhogy ezután a nagyházak hataloméhes kánjai titokban megölték Nerevart, magukat istenekké tették, és elfelejtkeztek Nerevar törzseknek tett ígéreteiről.

De azt mondják, Nerevar újra eljön majd, letaszítja a hamis isteneket, és gyűrűjének erejével beváltja ígéreteit, visszaállítja a szellemek tiszteletét, az idegeneket pedig kiűzi földjeinkről.


Brenda