CsK:Feljegyzés: Montrose kapitány

Innen: Elder Scrolls Lapok

Feljegyzés: Montrose kapitány
A császár meggyilkolásával kapcsolatos nyomozást vezető birodalmi tiszt tanácstalan feljegyzése a merénylők holttestének átvizsgálása után.

A nyomozás eddig eredménytelen volt, hogy finoman fogalmazzunk. Az orgyilkos testének vizsgálata nem eredményezett használható nyomot a hovatartozásának felderítésére, és még a császár meggyilkolásának indítékát sem tudtuk tisztázni. Még a helyi kereskedőket is kikérdeztük a különleges öltözékkel kapcsolatban, de zsákutcába jutottunk.

A támadás módszere, a sok orgyilkos, a szertartási köpenyek, idézett fegyverek és páncélok - mind valamiféle rituális... dologra utalnak. Többször láttam a Sötét Testvériség keze munkáját, mint amennyire vissza tudok emlékezni, és ez egyszerűen nem illik az ő módszereikre. Azt hiszem, emiatt aggódom igazán. Ismeretlen ellenféllel állunk szemben, és fogalmam sincs, mihez kezdjünk.

- Gepard Montrose kapitány


Utóirat - Utasítottam az embereimet, hogy dobálják az orgyilkosok tetemeit a csatornába. Hadd lakmározzanak belőlük a férgek. Ez is több, mint amit ezek a szemetek megérdemelnek.