CsK:Fejlődés a zárfeltörés művészetében

Innen: Elder Scrolls Lapok

Fejlődés a zárfeltörés művészetében
Egy tolvaj jó tanácsai a zárak feltörésével kapcsolatban. Az utolsó tanácsa különösen is hasznos lehet az analfabéta tolvajok számára. :) A könyv elolvasása tolvajlás képzettségünket fejleszti.

Nem vagyok író, tolvaj vagyok. Jó tolvaj. Nem vagyok olyan jó író. Akárhogy is, a zárfeltörésről akarok írni. Egyszer olvastam egy könyvet a zárak tervezéséről. Jó volt. Sok ötletet adott.

Néhányan szögletes kulcslyukkal készítenek zárakat. Mindig hordj magadnál hajlított álkulcsot. Jól fognak működni ezeknél a záraknál. Én így teszek, és már rengeteg zárat kinyitottam. Néha réz álkulcsot hordok magamnál. A réz könnyebben hajlik. Így pontosan megfelelőre tudom hajlítani. A réz álkulcs könnyen is törik. Légy óvatos.

Néha a záraknak furcsa rugói vannak. Minden rugó különböző, ami nehézzé teszi a feltörésüket. Közel szoktam tartani a fáklyámat a kulcslyukhoz. Ez felforrósítja. Amikor forró, a rugók mind egyformák. Többé már nem pattannak vissza különféleképpen. Légy óvatos, nehogy megégesd magad.

Néhány tolvaj nem tud olvasni. Ha te nem tudsz olvasni, szerezz valakit, aki elolvassa ezt a könyvet neked. Több értelme lesz akkor.


Gustafson