CsK:Fürge Jak naplója

Innen: Elder Scrolls Lapok

Fürge Jak naplója
Egy vámpír meglehetősen hiányosan vezetett naplója, melyből kiderül, hogyan lett a Fürge Jak néven ismert sírrabló tolvajból Jakben, Imbel grófja. Titkának felderítése a Tolvajok Céhének egyik küldetése.

Ismertem egy embert, aki nagyszerű tolvaj volt. Magától Nocturnaltól is mert lopni! Milyen különös, hogy nem tudom felidézni a nevét. Azt hiszem, barátok voltunk, de nem vagyok biztos benne. Három nap múlva bemerészkedek Taren kriptájába. A sírrablás egyedül veszélyes. Talán kereshetnék egy társat. Nem ismertem valaha egy remek tolvajt?


Ezt a második bejegyzést a második kötetben egy jelentős napon kezdtem. Éppen éjszaka van. Az éjszaka, amikor második életem kezdődik. Ezentúl örökké éjszaka lesz számomra. Az éjszaka egyik gyermeke lettem, a farkas anya fia, és a denevér testvére. Nosferatu vagyok, egy vámpír. A mai este az első az örökkévalóságban.


A mai nap újra kinyitottam a naplóm. Tizenhárom éve írtam bele utoljára. Egy örökkévalósággal ezelőtt; és mivel a vérszomj mindig lüktet ereimben, ezért kevéssé sürgős a napló, vagy bármi más. Amiela szólít. Mennem kell.


Valóban nyolcvankilenc éve írtam volna utoljára? A lapok sérülékenyek lettek. Újra felfedeztem a célt, bár közel egy évszázadba került. Végre szert tettem némi uralomra a vérszomj felett. Azt hiszem, megpróbálom újrakezdeni az életem az élők között az egyik nagyvárosukban.


El is feledkeztem a naplómról. Nem vesződöm vele, hogy kiszámoljam hány évtizede írtam bele utoljára. A városi csorda csak úgy ismer, mint Jakben, Imbel grófja. Évszázadokkal ezelőtt én voltam Fürge Jak, a híres tolvaj. Úgy rémlik volt egy híres társam, de a neve elszökik előlem. Nem számít. Túlléptem a barátokon és társakon. Én uralom az éjszakát ebben a városban.