CsK:Elrontott társasági összejövetel!

Innen: Elder Scrolls Lapok

Elrontott társasági összejövetel!
A Fekete Ló Kurír különkiadása Leyawiin grófnőjének egy meglehetősen kínosan alakult összejöveteléről. A bolondos kedvű Sanguine daedra hercegtől kaphatunk megbízást annak a csintalanságnak az elkövetésére, amiről aztán az újság is beszámol.

KÜLÖNKIADÁS!
EGY TRÉFACSINÁLÓ ELRONTOTTA A FOGADÁST

Alessia Caro grófnő szépséges, okos, kecses hölgy; ismerik az arcát Cyrodiil szerte. Sajnos egy különc tréfacsinálónak köszönhetően a többi részét is megismerhette kastélya személyzetének jó része.

Ami egy hivatalos fogadásnak indult a grófnő néhány közei barátja számára, jelentősen eltért a megszokottól, mikor egy ismeretlen behatoló elmondott egy varázslatot, ami minden jelenlévőre hatással volt. Habár nem okozott fizikai károsodást, maradandó élményt hagyott hátra. A grófnő és az összes vendég hirtelen a figyelem középpontjában találták magukat.

A varázslat mindenkit megfosztott a tárgyaitól, beleértve a ruhákat is, amiket hordtak. A forrásaink egyöntetű beszámolója szerint a megrémült vendégek higgadtan, az illemszabályok betartásával kezelték a helyzetet.

"Mindenki úgy viselkedett, ahogy hölgyekhez és urakhoz illik," - mondta egy neve elhallgatását kérő alkalmazott. "Nem hinném, hogy megpróbáltak volna csintalan pillantásokat vetni a másikra."

A behatoló személyéről a kastély őrei nem mondtak semmit. Némely szemtanú azt állítja, a tettest elfogták a helyszínen, mások szerint sikerült észrevétlenül elmenekülnie. Van aki egyenesen azt állítja, maga a behatoló is a varázslat hatása alá került, és sietősen távozott, mikor rájött, hogy ő is pucér lett.

Bármi is a helyzet, a kastély őrsége az eset óta riadókészültségben van. Lapzártánkig nem sikerült megtudnunk, vajon Caro grófnő tervez-e még fogadásokat a közeljövőben.


Vik

Előző: Betörtek a Palotába

Összefoglaló: Fekete Ló Kurír

Következő: Égő kutyák hullanak az égből!