CsK:Egy vérrel írott tekercs

Innen: Elder Scrolls Lapok

Egy vérrel írott tekercs
Egy szerencsétlenül járt tolvaj, Könnyűlábú Malaki utolsó szavai. A levelet saját holtteste mellett találhatjuk a Hlervu családi kripta mélyén.

Ezek az utolsó szavak, melyeket bárki is hallani fog tőlem. Hallani? Ez ostobaság volt. Mintha bárki is HALLANÁ amit írok. Tehát, egy magányos utazó vagyok és sosem maradtam elég ideig sehol sem, hogy megismerjek valakit is. Kivéve azt a bájos Mariahot Stros M'kaiban. Ő örökké a szívemben marad, még a halálban is. Ha újra láthatnám, vagy legalább hallhatnám csodálatos hangját, biztosan elégedett emberként halnék meg.

Itt fekszem törött gerinccel. Megfosztva a mozgás képességétől, biztos, hogy órákon belül meghalok. Megmaradt időmet arra szánom, hogy elbúcsúzzak eme kegyetlen világtól. Egy teljesen ugyanilyen egyén ösztönzött arra, hogy a tolvajok ösvényére lépjek. Annak legalább jó voltam. Ha valaha hallasz pár történetet Malakiról a Könnyűlábúról, s ha folytatni tudod a történetet azzal, hogy hogyan léptél át holttestemen egy mélyen fekvő kriptában, a vérdíj után kutatva, úgy csak díjazni tudom magam. Micsoda életet éltem. Ha hozzám hasonlóan te is egy szokványos tolvaj vagy, tégy magadnak egy szívességet, és keress egy új utat. Ha mindent elölről kezdhetnék, biztosan más utakat választanék.

A szörnyű élőhalott szörnyetegek karmolászása és nyögése egyre hangosodik. Attól tartok, jönnek, hogy végezzenek velem. Tudom, hogy fájdalmak között fogok meghalni boldogtalan emberként. Az istenek talán szánalmat mutatnak majd lelkem iránt, s nem kell ezen a síkon bolyonganom a halál után.