CsK:Egy sáskány élete

Innen: Elder Scrolls Lapok

Egy sáskány élete
Egy elbűvölő adalék a reszkető-szigetek élővilágának megismeréséhez: a szerző, aki maga is e nem túl bizalomgerjesztő rovarok között éli életét, részletesen ismerteti a sáskányok peterakásának mikéntjét. Megtudhatjuk, hogyan válhat kalandozó hősünk több tucatnyi gusztustalan teremtmény bölcsőjévé.

Karmelle tollából

Különös életet választottam itt, a Reszkető-szigetek szörnyetegei között. Ezek a sáskányok - a legudvariasabb teremtmények, ha egyáltalán vannak udvarias teremtmények - közülük valóként fogadtak be maguk közé. Az életemet és az otthonomat szerény fülkének rendeztem be alagútjaikban, és valóban meghívtak meleg családi egységükbe.

Sokakat, akik sáskányokkal először találkoznak, nyugtalanság fog el külsejük miatt. Pusztán a méretük is elegendő ahhoz, hogy nagyban különbözzenek az emberi fajoktól. Torjuk akkorára nőhet, akár egy kifejlett férfi ember, és a kerülete is majdnem akkora. Mikor először találkoztam rovar barátaimmal, azt hittem, hogy a megnövekedett torban állítják elő a sáskány váladékot, ami létükhöz elengedhetetlen. Valójában a tor egy drága anyaméh, ahol nemes életük megkezdődik.

Azonban vannak, akik nem veszik figyelembe annak a váladéknak a fontosságát, ami a tor aljához közeli tüskénél gyűlik. Ez a drága anyag olyan szagot (bár szerintem inkább illatot) bocsát ki, amit legtöbben marónak és savanyúnak találnának. A váladék szolgálja a sáskányok legbriliánsabb életcélját. Régebben arra használták, hogy megbénítsák más teremtmények élő szöveteit, ezzel a sáskányok előrehaladásával szemben ellenállásra képtelenné téve őket. Itt lép színre az igazi briliánsság.

A megfelelő gazdaszervezetet a sáskányok mindig maguk választják ki. Bármilyen teremtmény, ami lélegzik biológiailag alkalmasnak tűnik erre a célra. Saját szemeimmel láttam már sáskány matrónákat egyszerű farkasoktól briliáns khajiit alkimistákig teremtményeket választani. A gazdaszervezetet nagy gonddal választják ki. Ó, tudom, hogy a szigetek babonás gazdái azt mondják, hogy a sáskányok bármilyen teremtményeket megtámadnak, de azok után, amiket láttam, tudom, hogy minden gazdaszervezetet a legnagyobb gonddal választják ki.

A gazdaszervezetbe fecskendezik, és a testet meggazdagítja az átáramló sáskány váladék édessége. A sáskány fullánkja mágikus természetének köszönhetően elernyednek, és gyorsan kilehelik lelküket, amint a gazdaszervezetet gyengéden megragadva beleszúródik. Miután a gazdaszervezet kilehelte lelkét, a sáskány lerakja tojásait a még meleg burkába. Ott a tojások néhány nap alatt, a gazdaszervezet húsával táplálkozva melegszenek és növekednek. Nemsokkal azután, kikelnek az ifjoncok és elkezdenek előrebotladozni a világban.