CsK:Egy felfedező útmutatója Égkoszorúba

Innen: Elder Scrolls Lapok

Egy felfedező útmutatója Égkoszorúba
Egy tömör útikalauz kalandvágyó turistáknak Égkoszorúban
Marcius Carvain tollából

Nagyon gyakran előfordul, hogy a cyrodiilből érkező nemes látogatók a kocsijuk ablakán kívül, nem látnak többet Égkoszorúból. Hogy tisztában legyünk, ez a durva és civilizálatlan tartomány messze nem vendégszerető, de szenvedélyes, vad gyönyörrel, hatalmas távlatokkal és inspiráló természeti csodákkal várja mindazokat, akikben megvan, hogy felkeressék és igazán megbecsüljék őket. Ha saját szemeddel szeretnéd látni Égkoszorút, azt javaslom, hogy a Sors kövek felkutatásával kezd.

Nincs kétségem afelől, hogy téged is megdöbbent a nevük, pont mint ahogy egyszer engem is. A tartománybeliek és a falusiak mindenféle sötét történetet ismernek ezekről az ősi műemlékekről; történeteket nekromantikus rituálékról és elesett lelkekről, hatalmas és szörnyű erőkről amik átruházódnak bárkire, aki megérinti őket.

Ezek a mesék, ahogy egyszer Igrof jarl mondta nekem, "Egy adag mamut trágya". Elég nyers, de lényegre törő.

Hogy biztosra menj, tartsd mindig magad mellett az őreidet - a banditákat és a vadállatokat soha nem szabad félvállról venni. Maguktól a kövektől nincs mit félni. Éppen ellenkezőleg, a városok és utak közelsége miatt ideális úti célok kezdő felfedezőknek, és közülük sok büszkélkedhet fantasztikus kilátással, ami miatt megéri a sok erőfeszítés.

Hogy felkeltsem érdeklődésedet, itt van négy ilyen hely:

A legtöbb utazó Helgen irányából, az "Északi átjárón" át jön Égkoszorúba. Ha ebben a holtági kunyhóban találod magad, fontold meg, hogy elmész északra egy délutáni lovaglásra, végig az út mentén ami az Ilinalta-tó keleti végénél fut le a sziklákon. Nem messze az úttól, egy kisebb sziklán fekszik a három Oltalmazó kő, a legnagyobb állókő halom egész Égkoszorúban. Innen a kilátás a tóra napnyugtakor egyszerűen fenséges.

A Cheydinhalból érkezők Riftenen keresztül fognak áthaladni, ami Tiber Septim óta a cselszövés és lopás városa. Ha kalandot keresel Sodrásban, hagyd el a várost a déli kapunál, és emeld tekinteted a sziklára ami délre emelkedik. Annak tetején fekszik az Árnyék kő, a tolvajok városához méltó jelkép.

Fehérvágta Égkoszorú szíve, melynek egekbe tornyosuló palotája még cyrodiil hatalmas kastélyaival is versenybe száll. De ha belefáradsz a jarl vendégszeretetébe, egy újabb kaland vár pár órányira keletre a várostól, a Fehér-folyó szurdoka fölé emelkedő úton. A Rituális Kő egy magányos domb tetején található, ami az út északi részén emelkedik, és egy ősi emlékművé csináltak. Szánj időt arra, hogy elmerülj Fehérvágta elképesztő látványában, a tundrában, és a szurdokban erről az egyedülálló helyről.

A több tapasztalattal rendelkező felfedezők ellátogathatnak Markarthba, a messze nyugaton fekvő ősi kővárosba. A legutóbbi Ellenálló lázadás miatt veszélyessé vált az utazás Nyugatvégbe, de akik elkötelezetten keresik a kalandot, egy újabb követ találhatnak keletre a várostól, ami a Kolskeggr-bánya feletti hegyen ül. Bár nehéz oda felmászni, elérni a csúcsot egy igazi mérföldkő amire bármelyik felfedező büszke lehet.

Ezeken kívül, még több Sors követ is lehet találni Égkoszorúban - én magam többet is láttam, a legeldugottabb hegyek csúcsain gubbasztva, vagy ködbe burkolózva az északi mocsarak közepén. De a felderítés igazi öröme a felfedezésben rejlik, így a többit rád hagyom. A Nyolcak vezessenek utadon.