CsK:Dekódolt üzenet

Innen: Elder Scrolls Lapok

Dekódolt üzenet
A játék elején kapott kódolt levél olvasható változata, melyet Caius Cosades nyújt át neked. Tartalmazza a Császár szándékát és elvárásait veled kapcsolatban.

Caius Cosades Kémmester
A Pengék Birodalmi Rendjének Kóborlovagja
A Birodalmi Titkosszolgálat Vvardenfell Tartományának Igazgatója

Engem ért a megtiszteltetés, hogy tudassam veled Őfelsége óhaját egy rang nélküli és jelentéktelen egyént, %PCNamet illetően.

%PCNamet őfelsége utasítására engedték szabadon a börtönből, és küldték hozzád ezzel a levéllel. %PCName be kell hogy lépjen a Pengék Birodalmi Rendjébe mint Újonc, és a te kizárólagos fennhatóságod alatt kell szolgálnia, ahogy jónak látod, kivéve, ha maga az Uralkodó másképp rendelkezik.

Őfelsége különleges óhajai a következők:

Egy helyi hiedelem úgy tartja, hogy egy kitaszított árva (egy ifjú, aki ismert napon született, ismeretlen szülőktől) egyesíteni fogja az összes dunmer törzset, kiűzi a megszállókat Morrowind földjéről, és visszaállítja a sötételf nép ősi törvényeit és szokásait. Ezt a kitaszított árvát a legenda Nerevarine néven említi, aki a rég meghalt sötételf tábornok és főtanácsos, Indoril Nerevar nagyúr reinkarnációja.

%PCName megjelenésében megfelel a helyi hiedelem feltételeinek. Emiatt őfelsége óhaja az, hogy %PCName, hacsak lehetséges, teljesítse ennek az ősi próféciának a követelményeit, és váljon a Nerevarine-né.

Bár ez a prófécia valóban csak egy ősi helyi hiedelem, Őfelsége megvitatta a dolgot a legkiválóbb bizalmasaival és informátoraival, és arra a meggyőződésre jutott, hogy a jóslat mind egészében, mind részleteiben kivételes és jelentőségteljes. Éppen ezért határozott óhaja, hogy ezt az ügyet a lehető legnagyobb komolysággal kezeld.

Az ősi hiedelem egyes részleteiről e dokumentum végén beszámolunk, és futárok útján további anyagokat is rendelkezésedre bocsátunk majd a lehető leggyorsabban. Természetesen szükség van arra is, hogy saját, helyi forrásaidból is minél többet megtudj az ősi hiedelem részleteiről. Mivel ez az ügy közvetlenül érinti %PCNamet, arra számítunk, hogy felhasználod őt az információgyűjtéshez. Mivel Őfelsége különösen érdeklődik a Nerevarine-legendák és -próféciák iránt, ezért türelmetlenül várja jelentéseidet.

Legmélységesebb tisztelettel, alázatos és engedelmes szolgád,

Glabrio Bellienus
a Császár személyi titkára