CsK:Charwich és Koniinge levelezése IV

Innen: Elder Scrolls Lapok

Charwich és Koniinge levelezése IV
Két barát nyomozása az Azura Csillagaként ismert hatalmas lélekkő megszerzéséért. Különböző helyszíneken igyekeznek a kincs nyomára bukkanni, miközben levélben tartják egymással a kapcsolatot. Izgalmas olvasmány megoldásra váró rejtélyekkel, vérfarkassal, vallatással, árulással és végül egy szép kastéllyal. A negyedik levél elolvasása ökölharc képzettségünket fejleszti.
Alkonynap hava 8. 3E 412 éve

Amiglith, Nyár-szigetKedves Lord Gemyn barátom!

Bocsáss meg, hogy nem találkoztunk személyesen a palotában, de sajnálatosan menthetetlenül feltartottak. Nyitva hagytam az elülső kaput, és ha ezt olvasod, akkor legalább a keleti szalon előszobájáig eljutottál. Talán már keresztül-kasul bejártad a birtokot, és megtapasztaltad gyönyörűségének egy részét, mielőtt ebbe a szobába jöttél: a hét márványból és porfírból készült szökőkutat, a díszmedencét, a változatos ligeteket, az oszlopsorokat és ötös alakzatokat. Nem hiszem, hogy már jártál a második emeleti lakosztályokban vagy a nyugati szárnyban, mivel akkor ezen a szobán kellett volna áthaladnod, és először felvenned ezt a levelet. De hidd el nekem, azok a pazar korlátokkal, kanyargós lépcsőkkel gyönyörűen ékesített szobák, hangulatos szalonok és hálószobák is méltók bőkezűségedre.

Ezek birtoklásának ára bizony óriási, de egy hozzád hasonló embernek, aki mindig a legjobbat keresi, ez a villa az, amit meg kell vennie. Ahogyan kétségtelenül észrevetted, mikor megérkeztél a kapun keresztül, van itt néhány kisebb épület, amelyek kiváló őrszobákként szolgálhatnak. Tudom, hogy számodra fontos a biztonság.

Igen kapzsi természetű ember vagyok, és semmit nem szerettem volna jobban, mint veled találkozni, itt és most, megmutatni neked a helyet, alázatosan hízelegni neked, majd zsebre tenni a tisztes hasznot, miután megvetted ezt a csodálatos palotát. Mert biztos vagyok benne, hogy megvetted volna. A kényszerhelyzet, ami a megbocsáthatatlan távollétemet okozta, röviddel azután kezdődött, hogy ideértem meggyőződni, megfelelően kitakarították-e a villát a látogatásod előtt. Egy Koniinge nevű ember mögém kúszott és torkon ragadott. A baljával a szájam és az orrom között szorított, és a jobb kezével fojtogatott, összenyomva a puha részt a pajzsporc alatt. Hatékonyan megfojtott néhány gyors, ám igen fájdalmas pillanat alatt.

Pillanatnyilag egy levélkupacban vagyok eltemetve az északi virágos szoborkertben, közel Trinimac Átváltozásának kivételes szobrászati megjelenítéséhez. Nem sokára felfedeznek: valaki a bankból biztosan észreveszi a távollétemet előbb vagy utóbb. Koniinge mélyebbre is temethetett volna, de fel akart készülni a régi társa, Charwich, érkezésére.

Talán egy részed úgy gondolja, hogy a legjobb lenne most befejezni az olvasást, Lord Gemyn. Körülnézel az előszobában, és csak ajtókat látsz. A nagy, amelyiken bejöttél a kertből, zárva van, és a birtok elrendezésének mélyebb ismerete nélkül nem javaslom neked, hogy megpróbálj elmenekülni egy folyosón, ami könnyedén zsákutcába vezethet. Nem. Sokkal jobb, ha tovább olvasod a levelet, és meglátod, mi lesz ebből.

Úgy látszik, hogy Koniinge szövetkezett barátjával, Charwichcsel, hogy megszerezzék Azura Csillagát. Kiderítették, hogy Hadwaf Neithwyr tulajdonában volt, aki megidézte magát a daedra-fejedelem Azurát, hogy megkapja. Mivel Neithwyr eredetileg Sziklaföldről származott, Charwich odament utánajárni, míg társa Morrowindben kutatott. Azt tervezték, hogy közlik egymással eredményeiket, küldöncökkel vitetett levelek útján.

Charwich első levele azt állította, hogy értesülése szerint Neithwyrnek volt egy titokzatos patrónusa, Baliasir, ezt a tényt pedig egy temetőben tudta meg, ahol Peryrának, Neithwyr húgának a szobra is állt, illetve a gondnok vérfarkas volt. Koniinge azt válaszolta, hogy semmit nem tudott kideríteni Baliasirról, de úgy hitte, hogy Neithwyr visszatért Sziklaföldre Peryrával, miután megszerezte a Csillagot. Charwich a halálos ágyán írta utolsó levelét, miután halálos sérüléseket szenvedett a Baliasirral vívott csatájában. Baliasir egy hatalmas deadroth-úrnak látszott.

Koniinge búsult barátja miatt, és az egész Birodalmon keresztül Nyugalmba utazott, hogy kinyilvánítsa részvétét Lady Moorlingnak, a hölgynek, akinek a házában Charwich lakott. Egy kevés kérdezősködés után Koniinge megtudta, hogy az úrnő elhagyta a várost, méghozzá egészen hirtelen. Lady Moorling egy Charwich nevű embert látott vendégül, és úgy értesültek, hogy Charwich meghalt, bár a holttestét senki nem látta. Annyi bizonyos, hogy egyetlen gyógyítót sem küldtek az úrnő házába az utolsó vetés havának 13. napján. És Nyugalmban, akárcsak Tel Aruhnban, senki sem hallott Baliasirról.

Szegény Koniinge hirtelen mindenben bizonytalan lett. Követte néhai társának útvonalát Boriane-on és Gyászkertesen keresztül, de megtudta, hogy a Neithwyrek családi kriptája máshol volt, egy kis városban Dwynnen grófságában. Valóban volt egy vérfarkas-gondnok, szerencsére éppen emberi formában. Amikor Koniinge kikérdezte őt (a fojtogatás-engedés-fojtogatás-engedés technikát alkalmazva), elmondta neki a történetet, amit Charwichnek is mondott sok hónappal ezelőtt.

Hadwaf és Peryra visszatértek Dwynnenbe a régi ügyek lerendezése végett. Mivel a Csillag hatalmának használatához erős lelkek kellenek, úgy gondolták, egy kis zsákmánnyal kezdenek, egy vérfarkas lelkével. Tudtak egy vérfarkasról a családi sírkertben. Sajnos, ez a fogás meghaladta a képességeiket. Amikor a szerencsétlen gondnok visszanyerte emberi alakját egy reggelen, a Neithwyr testvérek tépett, véres teste mellett találta magát. Szorult helyzetében a hullákat és minden tulajdonukat levitte a kriptába. Még mindig ott voltak, mikorra Charwich odaért, és ott volt Azura Csillaga is.

Koniinge már tisztán látta a dolgokat. A Charwichtől kapott levelek mind hazugságok voltak, hogy távol tartsák. Kétségtelen, hogy Lady Moorling, új társa segítségével talált ki meséket, beleértve a saját haláláról szólót, hogy rávegye Koniinge-et a Csillag kutatásának felhagyására. Ez nyilvánvalóan szomorú megállapítás volt a barátság természetéről, melynek mibenléte azonnali változtatást igényelt.

A hat hónap jó részét Koniinge azzal töltötte el, hogy megtalálja régi partnerét. Charwich és Lady Moorling a Csillag hatalmát használták, hogy igen tehetőssé és hatalmassá tegyék magukat. Sokféle különböző személyazonosságot vettek fel, míg keresztülutaztak Sziklaföldön és Égkoszorún, aztán le Valenvadonba és Nyár-szigetre. Természetesen az úton maga a Csillag nyomtalanul eltűnt, ahogyan a nagy daedrikus ereklyék szokták. A párnak még mindig sok pénze volt, de szerelmük nem állta ki a viszontagságos idők próbáját. Amikor elérték Alinort, külön folytatták útjukat.

Feltételezhető, hogy együtt töltött hónapjaik során Charwich mesélt Lady Moorlingnak Koniinge-ról. Kellemes arra a szerelmespárra gondolni, ahogyan jót mulattak a meséken, amiket közösen mondtak neki a rejtélyes és veszélyes Baliasirról. Charwich nem adhatott volt kedvesének egészen pontos személyleírást, mert mikor Lady Moorling (akkor éppen a Zyliana grófnő nevet használva) találkozott Koniinge-el, nem tudta, kit lát. Igencsak meglepte, amikor Koniinge fojtogatni kezdte, és kérdezősködött az előző szeretőjéről.

Mielőtt meghalt, elmondta Koniinge-nek, mi volt Charwich új neve és rangja, és hol keresett új palotát. Még rólam is beszélt neki. Mindazzal a csavaros észjárással, amire az utóbbi hónapok hajszája rászoktatta, nem volt nehéz megtalálni, melyik palotát szeretné Charwich megvenni, és mikorra beszélt meg találkozót, hogy láthassa. Aztán csupán korán kellett megérkeznie, elintéznie engem és várni.

Itt a történetünk szomorúan véget ér. Alig várom, hogy hamarosan találkozzunk.

Üdvözlettel:

Syrix Goinithi,
volt birtokközvetítő

U.i.: Charwich -- Fordulj meg, avagy ne. Rajtad áll. Barátod, Koniinge.


Előző: Charwich és Koniinge levelezése III

Összefoglaló: Charwich és Koniinge levelezése

Következő: Nincs