CsK:Buzogány etikett

Innen: Elder Scrolls Lapok

Buzogány etikett
Kézikönyv harcosok számára a buzogány forgatásának trükkjeiről. A könyv elolvasása zúzófegyver képzettségünket fejleszti.

A harcosok gyakran ejtik a gondolkodás azon hibáját, hogy nincs taktika a buzogány forgatásakor. Ők azt feltételezik, hogy a kardnál csak a szakértelem, a buzogánynál pedig az erő és az állóképesség a lényeg. Mint egy veterán oktatója a buzogány taktikáknak, én el tudom mondani, hogy ők tévednek.

Egy buzogányt forgatva minden az időzítésen és lendületlen múlik. Ha a buzogány lengése elkezdődött, megállítani illetve lelassítani bonyolult. A harcos odaadó nemcsak a csapásban, hanem a következmények előrelátásban is. Megkezdeni a csapásodat, mikor az ellenfél előre hajol, remélhetőleg kiesve az egyensúlyából. Ez teljesen megjósolható, hogy ő hátra felé fog lendülni, vagyis célozz meg egy pontot a feje mögött. Mikor a buzogány odaér, a feje benne lesz az útjában.

A buzogányt ajánlatos irányban tartani és vállakat pedig magasan tartva. A "befejezéskor" ajánlatos a kezeket ugyanolyan szélességben tartani mint a vállakat. Mikor megpróbál ellendülni a könyöke vezetésével. Mikor a könyök eléri a "csúcsát" a te kulcscsontodnak, mire kinyújtva az alkar úgy néz ki, mint egy ostor. Az a bónusz lendület fogja vezetni a buzogányt még gyorsabban és keményebben, így nagyobb sérülést okozva.
A becsapódás pillanatakor engedd, hogy a csukló meglazuljon. A buzogány vissza fog pattanni, és megsérti a feszes csuklót. Engedd hogy a visszaütése a csapásnak vezesse vissza a buzogányt a készenléti mozdulatba, ezáltal a harcos felkészül egy gyorsabb második ütésre.


lev_master