CsK:Betörtek a Palotába

Innen: Elder Scrolls Lapok

Betörtek a Palotába?
A Fekete Ló Kurír különszáma, mely akkor jelenik meg, ha teljesítjük a Tolvajok Céhének utolsó küldetését is, melynek során a Birodalmi Palotából kell elcsennünk az egyik Ősi Tekercset. Szerencsére a hatóságok még azután sem hisznek a Tolvajok Céhének létezésében, hogy mi magunk lettünk annak vezetői.

A Palotaőrség parancsnokaként szolgáló légiós százados ellen eljárást indítottak kötelességmulasztás vádjával. Habár a Tanács hivatalosan tagadja a Palotába való betörésről szóló történeteket, a szóbeszéd nem halkul. A zavaros beszámolók egy őrült kísérletétől, hogy leköpje és kitisztítsa a császár cipőit, addig terjednek, hogy egy profi tolvaj ellopta a legendás Ősi Tekercsek egyikét.

A Palotaőrség még senkit sem tartóztatott le a betörés vádjával, a Birodalmi Őrség azonban körbe kérdezősködött az egész városban. A Palotaőrség és a Légió legalább egy dologban teljesen egyetértenek... sem a kitalált Tolvajok Céhe, sem annak mitikus vezetője, a Szürke Róka nem vehetett részt a bűntényben. Habár a pletykák hosszasan kitartanak amellett, hogy a Birodalmi Város bűnözésében a Tolvajok Céhének kiemelkedő szerepe van, az Őrség és a Légió képviselői szerint még a mitikus Szürke Róka sem merne soha betörni a Birodalmi Palotába.


Gabriel

Előző: Kinevezték az Őrség új kapitányát

Összefoglaló: Fekete Ló Kurír

Következő: Elrontott társasági összejövetel!