CsK:Az orkok valódi természete

Innen: Elder Scrolls Lapok

Az orkok valódi természete
Az orkokat Malacath népeként, a "kitaszított népként" bemutató kézikönyv. Érdekes információkat tartalmaz az orkok eredetéről csakúgy, mint Malacath daedra hercegről, aki "a szó szoros értelmében nem tartozik a daedra nagyurak közé, és a többi daedra nem is ismeri el annak, de ez a tény illik is szerepéhez".

Az orkok a Hajnalkor vége felé jöttek létre. A történelem során tévesen az állatemberek közé sorolták őket, akik a goblin fajjal állnak rokonságban, de az orkok valójában a legerősebb altmer ősszellem, Trinimac szülöttei. Amikor a daedra Boethiah herceg felfalta Trinimacot, és ő átalakult az ocsmány isten beleiben, vele együtt az orkok is megváltoztak. Az orkok ősi elnevezése "Orsimer", vagyis "A Kitaszított Nép". Jelenleg Malauchot, Trinimac maradványát követik.

Kicsoda is Malauch?

Szélesebb körben Malacath daedra herceg néven ismert, "kinek hatáskörébe tartozik a megvetettek és kitaszítottak támogatása, az esküvel tett fogadalom és a halálos átok". A szó szoros értelmében nem tartozik a daedra nagyurak közé, és a többi daedra nem is ismeri el annak, de ez a tény illik is szerepéhez. Valaha ő volt Trinimac, a magaself pantheon bajnoka, és helyenként nagyobb népszerűségnek örvendett, mint maga Auri-El, aki a külső és belső ellenségtől oltalmazta a népet. Amikor Trinimac és követői megkísérelték megállítani a velothi szakadár mozgalmat, Boethiah felfalta. Trinimac teste és lelke egyaránt megrothadt, és Malacathként bukkant fel ismét. Követői ekkor szintén megváltoztak, hitványabbá váltak. A sértetlen Auri-El és mindenki más megvetésétől sújtva a Saarthalhoz közeli északi pusztaságba menekültek. Hogy helyet szerezzenek maguknak a világban, háborúskodtak az északi és a chimer népekkel, de nem jutottak sokra. Égkoszorú földjén Malacathot Orkey, a "Vén Zörgető" néven ismerik és legendákat zengenek Ysmirrel vívott csatáiról.

Brenda