CsK:Az alapozás

Innen: Elder Scrolls Lapok
Az alapozás
Tamrieli horoszkóp, a játékban választható csillagjegyeket és azok fő tulajdonságait ismerhetjük meg a könyvből. Kiderül, melyek a fő oltalmazó csillagképek, és milyen speciális szerepe van a Kígyó csillagképnek.
Ffoulke tollából


Tamriel Csillagai tizenhárom csillagképre vannak osztva. Három közülük a fő csillagkép, melyet Oltalmazó néven ismerünk. Ezek a Harcos, a Mágus és a Tolvaj. Mindegyik Oltalmazó védi a Jegyeit a tizenharmadik csillagképtől, a Kígyótól.

Mikor a nap közel jár a csillagképekhez, az a csillagzat időszaka, vagy évszaka. Minden csillagkép évszak megközelítően egy hónap. A kígyónak nincs évszaka, az égbolton mozog, és gyakran fenyegeti az egyik másik csillagképet.

A Harcos

A Harcos az első Oltalmazó csillagjegy, és védi a jegyeit az évszakai alatt. A Harcos saját évszaka az Utolsó Termés, amikor az ereje szükséges a betakarításhoz. A jegyei a Hölgy, a Táltos és az Úr. Akik a Harcos jegy alatt születtek, mindenfajta harci fegyvert jól ismernek, de hajlamosak hirtelen természetre.

A Mágus

A Mágus is egy Oltalmazó csillagkép, és az évszaka az Eső Keze, amikor a mágiát először használta ember. A Jegyei a Tanítvány, a Gólem és a Rituális. Akik a Mágus jegy alatt születtek, több varázserejük- és érzékük van a varázsláshoz, de gyakran arrogánsak és figyelmetlenek.

A Tolvaj

A Tolvaj az utolsó Oltalmazó Csillagkép, és az évszaka a legsötétebb hónap, az Estcsillag. A Jegyei a Szerető, az Árnyék és a Torony. Azok, akik a Tolvaj jegye alatt születtek, nem feltétlenül tolvajok, mindazonáltal gyakrabban vállalnak kockázatot, és csak ritkán kerülnek bajba. Előbb-utóbb azonban elhagyja őket a szerencséjük, és ritkán élnek olyan hosszú ideig, mint a többi jegy szülöttei.

A Kígyó

A Kígyó beutazza az eget, és nincs évszaka, bár mozgása egy bizonyos fokig megjósolható. Nincs jellemző tulajdonságuk azoknak, akik a Kígyó szülöttei. A jegy alatt születettek a legszentebbek és a legátkozottabbak.


A Hölgy

A Hölgy az egyik Harcos jegy, évszaka a Kandallótűz. A jegy szülöttei jóindulatúak és türelmesek.

A Táltos

A Táltos az egyik Harcos jegy, évszaka az Évderék. A Táltos jegy szülöttei türelmetlenek és mindig sietnek egyik helyről a másikra.

Az Úr

Az Úr évszaka az Első Termés, és felügyeli egész Tamrielt a tavaszi munkák alatt. Az Úr jegy szülöttei erősebbek és egészségesebbek, mint az egyéb jegyben lévők.

A Tanítvány

A Tanítvány évszaka a Napkorona. A jegy alatt szülötteknek van egy különös vonzódásuk mindenfajta mágia iránt, de jobban sebezhetők mágia által.

A Gólem

A Gólem az egyik Mágus jegy. Évszaka az Alkonyat. A jegy alatt szülöttek természetes varázslók, mély varázsló gyökerekkel, de maguk nem tudnak mágiát feltölteni.

A Rituális

A Rituális az egyik Mágus jegy, évszaka a Hajnalcsillag. A jegy alatt szülötteknek nagyon sokfajta képzettségük van a holdak és istenek állásától függően.

A Szerető

A Szerető az egyik Tolvaj jegy, évszaka a Napkelte. A Szerető jegye alatt szülöttek kedvesek és szenvedélyesek.

Az Árnyék

Az Árnyék évszaka a Második Termés. Az Árnyék megadja jegye szülötteinek az árnyékban való elrejtőzés képességét.

A Torony

A Torony az egyik Tolvaj jegy, évszaka a Fagyhullás. A Torony jegye alatt szülötteknek az arany megtalálásához és minden típusú zár kinyitásához nagy ügyességük van.


Szőts Ákos