CsK:Alyssa naplója

Innen: Elder Scrolls Lapok

Alyssa naplója
Egy szerencsétlenül járt breton hölgy naplója, kinek férje úgy döntött, a város zajától menekülve egy apró barlangba költöznek. Az asszony egy idő után megelégelte a remeteséget, de sajnos már sosem juthatott vissza az eredeti lakóhelyére. A naplóra a holtteste mellett bukkanunk rá a Végzetkotorék nevű helyen.
Második Termés, Tirdas

Traelius meglepett, amikor erre a helyre hozott engem. Nagyon szép itt. Már ideje volt elszabadulni egy kis vakációra a városból.

Úgy találtam, hogy a közeli hideg vizű patak igazán frissítő. A vízesés feletti hely nagyszerűen alkalmas arra, hogy összeszedjem a gondolataimat; sokszor fogok ott fürdeni.

Évderék hetedike, Turdas
Kicsit már kezd zavarni, hogy folyton az "otthonunkként" emlegeti ezt a helyet. Hogyan mondjam meg neki, hogy nem itt akarom eltölteni életem hátralevő részét?

Évderék 11. Morndas
Traelius közölte velem, hogy azt tervezi, hogy ez lesz az állandó lakóhelyünk. Megpróbálom meggyőzni őt, hogy mégse kellene, mert én nem itt akarom leélni az életünket!

Évderék 15. Fredas
Ez a hely kezd egy börtönre hasonlítani. Ki kell jutnom innen! Friss levegőre, napfényre és életre van szükségem. Megpróbálok kijutni innen valamilyen módon, hogy néhanapján egy kis szabadsághoz juthassak.

Évderék 20. Middas
Több időt töltök a napi fürdőzésemmel, miközben a lenti területeket kutatom át, biztonságos átjárót keresve. Nem gondolom, hogy bármit is gyanítana, úgyhogy folytatni fogom a keresésemet.

Évderék 22. Fredas
Ma lemásztam a sziklafalról a lenti barlangba, hogy felderítsem, biztonságosan járható-e. Gondatlan voltam, és lépteimmel felhívtam magamra egy közeli lény figyelmét. Gyorsan visszavonultam a falak mentén, de közben meghorzsoltam a lábam és a kezem. Szerintem Traelius nem vette észre a sérüléseimet, mert eddig még nem tette szóvá. Legközelebb óvatosabbnak kell lennem.

Évderék 24. Sundas
Azt hiszem, átjuthatok a lények között! Igen, biztos vagyok benne. Mielőtt megpróbálok elszökni, megkísérlem meggyőzni őt, hogy hagyja el ezt a helyet egyszer, s mindenkorra.

Évderék 27. Middas
A tegnap éjszakai vallomásom működött - Traelius megengedte, hogy visszatérjek a városba. Bizonyos szempontból szomorú vagyok. Szomorú, mert nem fogom látni őt egy ideig, mivel tudom, hogy szeret engem, és én is őt. Egyszerűen nem tudok itt maradni egész életemben. Azonnal távozom, mihelyt befejezem a pakolást.

Turdas
Traelius!
Miért nem jössz értem?
Fájok.
Félek.
A nevedet sikoltom, kérve kérlek, hogy jöjj értem, de nem látlak téged.
Miért hagytál engem itt egyedül és sérülten?
Ki vagyok neked szolgáltatva.

Loredas
Három nap hiábavaló jajveszékelés után feladtam a reményt. Törött lábbal sehova sem tudok menni. Se el a vízesés mellől, se vissza. Csak szenvedek.

Morndas? Tirdas?
Sikerült levonszolnom magam a patakhoz, de nem mehetek tovább. Nem érzem jól magam. Most már megvan az, amire sokáig vágytam - a szabadság, bár nem egészen így terveztem. Ennek ellenére, szabad vagyok. Ez nem is olyan rossz. A patak hideg vize végül is nagyon hűsítő.


Hasbal