CsK:Adamus Phillidát megölték!

Innen: Elder Scrolls Lapok

Adamus Phillidát megölték!
A Fekete Ló Kurír különszáma a Birodalmi Légió egykori parancsnokának haláláról. Természetesen a címben szereplő úriembert mi tettük el láb alól a Sötét Testvériség küldetéseinek teljesítése során.

KÜLÖNKIADÁS!
ADAMUS PHILLIDÁT MEGÖLTE
A SÖTÉT TESTVÉRISÉG!

Szépszavú Waldorf tollából

A lehető legotrombább támadás érte Cyrodiil civilizált népének biztonságát és szabadságát; a Birodalmi Légió nyugdíjazott parancsnokát, Adamus Phillidát brutálisan meggyilkolta a Sötét Testvériség néven ismert titkos bérgyilkos céh. A gyilkosság az álmos Leyawiin városban történt, ahol Phillida hátralevő napjait kívánta eltölteni. Csendes egyedüllétben élt itt, messze a sürgő-forgó Birodalmi Várostól, ahol Phillida több mint huszonöt évig szolgált büszkén a Birodalmi Légióban.

De éppen nyugdíjazásában nem menekülhetett múltjától a nemes légióparancsnok. Adamus Phillida az évek során eléggé hangosan ellenezte a Sötét Testvériséget és annak gyakorlatait, és megesküdött, hogy felfedi a szervezet titkait és annak vezetőit a törvény elé állítja. Phillida a múltban már valóban kétszer is volt merénylet célpontja, de mindkettőt meghiúsította a parancsnok és a Légió katonái. Sajnálatos, hogy a szerencséje Leyawiinben elhagyta.

Amikor megkérdeztük, hogy kétséges-e a Sötét Testvériség részvétele Philiida gyilkosságában, a Birodalmi Légió újonnan kinevezett parancsnoka, Giovanni Civello így válaszolt:

"A Sötét Testvériség volt, ez biztos. Nem kérdéses. Ez bosszú volt, a gyűlölet és a gonosz megvetendő cselekedete a nemesség és erény jelképe ellen. Adamus életének minden napjában harcolt a Sötét Testvériséggel, és azért halt meg, amiben hitt. Adamus Phillida jó ember volt. Ő tanított meg mindenre, amit tudok, és átkozott legyek, ha hagyom az álmát vele együtt meghalni. Esküszöm, hogy elpusztítom a Sötét Testvériséget és mindent, amit képvisel!"

Adamus Phillida meghalhatott, de úgy tűnik, hogy a harcát a Sötét Testvériség ellen tovább élteti Giovanni Civello és a Birodalmi Légió nagy része. Hamarosan eljöhet a nap, amikor azoknak a vérszomjas bérgyilkosoknak több okuk lesz félni, mint a Birodalmi Provinciák polgárainak.


Gabriel

Előző: Éjanya szertartások!

Összefoglaló: Fekete Ló Kurír

Következő: Tragikus baleset! Baenlin elhunyt!