CsK:Adó sújtja a szegényeket!

Innen: Elder Scrolls Lapok

Adó sújtja a szegényeket!
A Fekete Ló Kurír különkiadása egy sikertelen adóbehajtási akcióról. A szegényektől begyűjtött adó visszalopása a mi feladatunk volt a Tolvajok Céhének megbízásából.

Nemrégiben Hieronymus Lex kapitány begyűjtötte az adót a Víziváros szegényeitől. Ugyan a törvény kimondja, hogy mindenki, aki a Birodalmi Városban lakik, köteles adót fizetni, 53 éve nem alkalmazták ezt a cikkelyt a Víziváros szegényeire.

Habár az Őrség tagjai nem akartak válaszolni a Kurír megkeresésére, hogy mennyire volt eredményes az akció, de egy neve elhallgatását kérő őrszem utalt arra, hogy a művelet "teljes... miisaneve? Tudod. K-val kezdődik. Ja. Teljes ku-dar-c, az volt, na."

Ezzel kapcsolatos, hogy semmirekellő gazemberek betörtek a Déli Őrtoronyba, és egy névtelen forrás szerint elvittek egy kisebb összeget Hieronymus Lex irodájából. Különös véletlenek folytán az összeg pontosan megegyezik azzal, amit Lex kapitány gyűjtött össze a Vízivárosban.

Az öröké éber Lex kapitány megújította a hírhedt tolvaj, a Szürke Róka elfogására szóló felhívását. Azt próbálja elérni, tűzzenek vérdíjat a legendás mestertolvaj fejére.


Előző: Tragikus baleset! Baenlin elhunyt!

Összefoglaló: Fekete Ló Kurír

Következő: Vámpírfészek a városban!