CsK:A varázserő szeszélyei

Innen: Elder Scrolls Lapok

A varázserő szeszélyei
Rövid részlet egy nehezen emészthető mágiával foglalkozó szakkönyvből, mely valószínűleg a varázshasználat problémáira, veszélyeire hívja fel a figyelmet. A könyvet többnyire a Telvanni-ház varázslói tanulmányozzák.
[egy rövid szövegrészlet a VARÁZSERŐ SZESZÉLYEI című irományból]


"... de légy óvatos, különben az erő legyengítheti az alapokat, és lerövidítheti a halmazon való áramlás hosszát, kivéve, mikor a működés előre garantált. És gondoskodj róla, hogy ezzel a halmazzal ne élhessenek vissza gőgös varázslók, akik túlságosan bíznak képességeikben, és kiket elvakít saját becsvágyuk. Ezért, hogy szabályozni tudják a halmazt, az idősebb és megbízhatóbb mágusok biztonsági lépéseket tettek különféle misztikus kódok és jelek segítségével, melyek még a legokosabb tanítványokat is megzavarják."

"A helyreállítókat a legnagyobb óvatosság mellett kell védeni, mivel elég gyakran, még a legbölcsebbek is sóvárognak az után, hogy testük és lelkük élethosszát kijátsszák az életerő és a manna segítségével. Valamint a varázserőforrások tartalékolása és felhalmozása kiemelten szükséges. Továbbá szankcionálni kellene ezek létrehozását, hogy csak a lényeges misztikus eszközökkel és módszerekkel lehessen újra felszentelni. És ezt is csak a tanács tagjainak közös beleegyezésével."

RaveAir