CsK:A Virgonc Emma naplója

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Virgonc Emma naplója
Részlet egy viharba került hajó naplójából. Egy nyugtalan szellemmel kapcsolatos feladatban van fontos szerepe "A reményvesztett őrszem" című küldetésben.

...miután még pár ládát berakodtunk a leyawiini kikötőben, Laughton kapitány észak, azaz a Birodalmi Város felé vette az irányt. Kértük, hogy várjon a következő reggelig, de ő az indulás mellett döntött annak ellenére, hogy az ég igen komor arccal tekintett le ránk. Tudja hát mindenki, hogy ez az ő döntése volt.

Harmadkor 421. év, Utolsó Termés havának tizennegyedik napja

Ahogy az várható volt, a Virgonc Emmára hamarosan bősz vihar csapott le, és ahogy az szintén várható volt, ezen a viharon túlontúl veszélyes áthajózni. Amint a nap sugarának utolsó foszlánya is elenyészni látszott, Quillan navigátor egy keskeny öblöt pillantott meg a hajóorrtól jobbra. A kapitány parancsot adott a kormányosnak, hogy vegye arra az útirányt, remélve, hogy ezzel a manőverrel kikerülhetünk a Niben-öböl szörnyű viharából. Ez volt az a pillanat, amikor Gable jelet adott, és lecsaptunk. Gable mindig is szerette volna a kapitányi posztot betölteni, és tudta, amint kitört a káosz, hogy ennél jobb pillanatot keresve sem találhatott volna. Csak az az idióta Blakeley maradt hű a kapitányhoz, mi, többiek viszont meg akartuk kaparintani a Virgonc Emmát. A küzdelem talán egy percig tarthatott. Blakeley és Laughton tudta, hogy hasztalan felvenni a harcot. Belöktük őket a hajófenékre, és Gable kapitány tovább vitte a hajót az öböl felé. Remélem, hogy ott biztonságban leszünk egy ideig, aztán...