CsK:A Szürke Róka követői

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Szürke Róka követői
A Cyrodiili Tolvajok Céhének "szabályzata", melyből megtudhatjuk a titokzatos Szürke Róka által vezetett szervezet működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat.

A Róka ujjai vagyunk, az Árnyak Gyermekei. Közismertebb nevünkön a Tolvajok Céhe.

A Szürke Róka követőinek körülbelül három szabálya van:

Első, soha ne lopd meg a céh egy másik tagját!

Második, munka közben soha ne ölj meg senkit! Ez nem a Sötét Testvériség. Állatokat és szörnyetegeket persze megölhetsz, ha szükséges.

Harmadik, ne lopj a szegényektől! A földművesek és koldusok a Szürke Róka személyes védelme alatt állnak, főleg a Birodalmi Város Víziváros-negyedében.

Ezen szabályok bármelyikének megszegése a céhből való kizárásodat jelenti. Ha gyilkosságot követsz el, ki kell fizetned a vérdíjat a céhnek, hogy ismét csatlakozhass. Vérdíjat kell fizetned minden egyes meggyilkolt ember után. Ezt a céh bármelyik doyenjénél megteheted.

A doyenek a céhmester kezei és szemei. A parancsaidat tőlük kapod. A támogatásokat tőlük kapod. Lefizethetik a birodalmi bírókat, hogy eltüntessék bűneidet - kis pénzösszegért cserében, persze.

A Szürke Róka a céhmesterünk. Nyilvános helyen nem beszélünk róla, de gondoskodunk arról, hogy a legtöbb ember azt higgye, ő csak egy mítosz.

Tolvajok vagyunk, nem kézművesek vagy írnokok. Minden tag saját belátása szerint lop. A céh nem segít és nem is hátráltat egy betörésben, de arra majd rájössz, hogy lopott árut csak a céh valamelyik orgazdájánál tudsz eladni. Más kereskedők nem fogadnak el kétes helyről származó portékát.

Nem fognak a Tolvajok Céhén belüli előléptetni, amíg nem adsz el elég sok lopott árut az orgazdáknak. Minél magasabbra kerülsz a céhben, annál több lopott tárgyat kell eladnod.

Ne felejtsd el, ha valamilyen különös véletlen során a Szürke Róka segítségére hívnának, a legjobb információforrások a koldusok. A szemük és fülük úgy tűnik, mindenhol ott van, de készülj fel arra, hogy néhány érmédtől meg kell szabadulnod cserébe. Ingyen semmit sem mondanak. Legalábbis semmi igazat.

A céh gondoskodik a sajátjairól. A doyenek eltüntethetik a vérdíjat bármelyik céhtag fejéről, azonban az őrök lefizetése pénzbe kerül. A céhtagnak kötelessége kifizetnie a doyennek a teljes bírság felét, hogy megszabadulhasson tőle.