CsK:A Hold Lorkhan

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Hold Lorkhan
A Tamriel felett lebegő két hold Lorkhanhoz való viszonyát fejtegető valláselméleti mű, melynek elolvasása átváltoztatás képzettségünket fejleszti.
írta: Fal Droon


Nem fogok találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mi történt az Adamantine toronyban, sem pedig összefüggéseket keresni a Metafora Manifesztáció Háborúval. Mindenkinek megvan a maga kedvenc története Lorkhannal, Nirn teremtésével és Lorkhan szívével kapcsolatban. Ám a Hold Lorkhan elmélet külön figyelmet érdemel.

Röviden, a Holdak régen és most Lorkhan isteni testének két része. Miként a többi istennek, Lorkhannak is volt egy planétája ami részét képezte a Nagy Alkotásnak... Kivéve ahol a Nyolcak testeik darabjait adták kölcsön a halandók planétájának megteremtéséhez. Lorkhan összetört és isteni szikrája hullócsillagként zuhant Nirnre, hogy azt "létezéssel és nagy adag önzéssel termékenyítse meg."

Masser és Secunda ezért megszemélyesítői annak az ellentétnek ("Cloven kettőssége" összhangban az Artaeummal), ami sokszor a Lorkhan legendák hátterében húzódik meg: anima/animus, jó/rossz, lét/nemlét, a test és torok költészete és a sirám/sikertelenség-csendje, és így tovább - úgy állnak az éjszakai égen mint Lorkhan örök emlékeztetői a halandóságra.