CsK:A Fekete Kesztyű

Innen: Elder Scrolls Lapok
A Fekete Kesztyű
Melyek azok az erények, amelyekkel érdemes megfontolni, hogy a Morag Tonghoz csatlakozol vagy hű leszel Mephalához? Erre ad választ ez az írás.
Fürge és gyors a Morag Tong. Csendben és láthatatlanul mozognak. Illúziókkal vezetik félre prédájukat. Közelről és biztosan csapnak le rövidkarddal, vagy messziről és biztonságból pontos lövedékekkel. Könnyű páncél óvja őket a sérelemtől és az akrobaták tudománya segíti őket a láthatatlan és nem figyelt utakra. Megvannak ezen erényeid? Akkor talán, esküd és szolgálatod örömöt szerez a Morag Tongnak.


Megvannak a barátaid és eszközeid, de nincs hova menned? Nevetsz és sírsz, de semmit sem érzel? Ezeket a maszkokat viseled? Akkor talán, esküd és szolgálatod örömöt szerez a Fekete Kesztyűnek.

A vadász vére és a vad vére. A rejtőző érzése és a kereső érzése. A szem vére és a kapu vére. Az élő érzése és a halott érzése. Egyike vagy ezeknek? Akkor talán, esküd és szolgálatod örömöt szerez Mephalának.

Hogy esküt tegyen és szolgálatunkba szegődjön, az arra érdemesnek meg kell találni a nagymestert, aki hagyományosan Vivec városának láthatatlan és nem figyelt sarkaiban él, a harc vére és az élet vizei között.