CsK:Üzenet Dagoth Urtól

Innen: Elder Scrolls Lapok

Üzenet Dagoth Urtól
Dagoth Ur szívélyes meghívója számodra magához, a Vörös-hegyre.

Nerevar Indoril nagyúr, Resdaynia!
Uram, Barátom és Társam!

Valamikor barátok és testvérek voltunk, Nerevar nagyúr, békében és háborúban egyaránt. A ház egyetlen tagja sem szolgált téged jobban, vagy nagyobb hűséggel. Sok mindent megtettem a parancsodra, jólétem és becsületem árán is.

Mégis lekaszaboltál a Vörös-hegy mélyén, miközben oltalmaztam a kincset, amelynek védelmére feleskettél. Egy keserű csapás volt, egy kegyetlen árulás, hogy miattad kellett elesnem.

De tekintettel régi barátságunkra, hajlandó vagyok megbocsátani neked, és szolgálatomba fogadni. A Hatodik ház nem halt meg, csak nyugovóra tért. De most felébredünk hosszú álmunkból, és előjövünk, hogy megszabadítsuk Morrowindet az idegen uralkodóktól és az istenutánzatoktól. Ha a föld már megtisztult ezektől a hamis barátoktól és a kapzsi tolvajoktól, Veloth gyermekei egy édenkertet építenek ebből az elátkozott pusztaságból.

Gyere a Vörös-hegyhez, jó barát. A szövetség és a becsület kedvéért, amin valaha osztoztunk, hatalmat és beleszólást kínálok neked, hacsak megint el nem árulod a barátságunkat. A Vörös-hegyre vezető út hosszú, rögös és veszélyes. Azonban ha érdemes vagy rá, bölcsességet találhatsz ott, egy megbízható barátot, és mindaz, amire szükséged van csak annyi, hogy megtaláld a helyes szavakat.

A te örökké hű és tiszteletteljes barátod,
Voryn Dagoth nagyúr, Dagoth Ur