CsK:Útikalauz Bruma városához

Innen: Elder Scrolls Lapok

Útikalauz Bruma városához
Az északi Bruma városának ismertetése egy igencsak fázós és elfogult író tollából. Bemutatja a város lakóit és nevezetességeit, megtudjuk, mit érdemes vásárolni és hol tudunk felmelegedni. A részletes beszámolóból még azt is megtudhatjuk, hogy a város északi lakói sajnos nem látogatják kellő buzgalommal Talos templomát.

Talos Atyánk, védelmezz mindannyiunkat! A nevem Alessia Ottus, és szeretnék nektek mindent elmondani Brumáról!

Bruma hivatalosan nibeni grófság, de igazság szerint inkább északi, köszönhetően Égkoszorú határaihoz való közelségéhez, és a szörnyen kényelmetlen hideg éghajlatának, amit annak köszönhet, hogy magasan a Jerall-hegységben fekszik. Bruma mindig hideg és hóval borított, és a házakban állandóan égnek a kályhák, hogy megvédjék a lakókat a halálra fagyástól. Minden fából épült, mivel a Jerall-hegység bővelkedik erdőségekben. Még a gazdag emberek is sötét, piszkos fakunyhókban élnek. Nem csoda, hogy az északiak iszákos, pogány vadak. Ilyen körülmények között az élet lehetetlen, és az ember kísértésbe esik, hogy érzéketlenségbe igya magát, vagy eladja a lelkét, csak azért, hogy menedékre leljen a metsző hideg és az engesztelhetetlen szél elől.

Bruma-kastély huzatos és hideg, szegényesen díszített, és koromtól sötét, mivel a kályhák itt is szünet nélkül égnek. Nagyszerű a magas mennyezet, de lehetetlen felfűteni, így az ember sehol sem tud megmelegedni. Korom és mocsok ősi rétegei borítják a kőfaragásokat, így nehezen csodálhatjuk meg a különleges díszítést. Méretét és faragását kivéve a kastély olyan, mint a nép rönk-viskói: hideg, huzatos, sötét és piszkos.

Narina Carvain grófnő nibeni belsőföldi, kötelességtudó templombajáró, és a nép által tisztelt vezető, ámbár furfangos és könyörtelen tárgyalópartner, aki árulásairól és becsapós üzleteiről híres. A grófság rendezett, és hatékonyan kormányzott, a rendre pedig jól képzett és agresszív városi őrség vigyáz. A tolvajok és koldusok nem jelentenek kellemetlenséget, annak ellenére, hogy a északiak hírhedt iszákosok és bajkeverők.

A kastélyt egy, a várostól nyugatra található kapun át közelíthetjük meg. Ez a kapu a várudvarra vezet. Az üzletek, fogadók és a céhek északra találhatók, a kastélyhoz közeli nyugati fennsíkon vagy a templomtól nyugatra, a fennsík lábánál. A templom Bruma déli részének központi eleme. Keletről és délről házak veszik körül. Az utcák szűkek és kopárak, mivel kevés fa vagy más növény tud megélni ebben a hidegben, a város azonban rendezett és gyorsan felfedezhető.

Bruma nibeni lakói hűségesen megjelennek a Sundas napi szertartásokon, az alsóbb néposztályok azonban a pogány északi isteneket imádják, és megtartják saját titkos babonáikat és barbár üzelmeiket.

Nem meglepő módon könnyen szerezhetünk jó minőségű fegyvert és páncélzatot. Az északi kovácsok mindig is híresek voltak áruik minőségéről. Azt azonban senki se várja, hogy könyveket tudjon vásárolni; az északiak tudatlanok, és nem szeretnek olvasni. A Harcosok és Mágusok Céhe szegény és szűkös létszámú, mivel senki nem akarja, hogy ilyen szürke és hideg földre osszák be. A Mágusok Céhében azonban legalább meleg van (bár el sem merem képzelni, miféle pokoli masinákat alkalmaznak ezen meleg előállítása és megőrzése érdekében).

A Kilenc mentsen és áldjon meg!


caius reloaded