CsK:Égő kutyák hullanak az égből!

Innen: Elder Scrolls Lapok

Égő kutyák hullanak az égből!
A Fekete Ló Kurír különkiadása egy khajiit lakosságú falura zúduló nem mindennapi "esőről". Az újság e száma azután jelenik meg, hogy Sheogorath küldetését teljesítve sikerült többszörösen megkeserítenünk a "cicusok" életét.

KÜLÖNKIADÁS!
LÁNGOLÓ KUTYÁK POTYOGNAK AZ ÉGBŐL!

A szakértők zavartan állnak az események előtt!

Határleső idilli közösségének csendes életét erősen megviselte a nem is oly régen bekövetkezett időjárási tünemény, amelyet még a helyi szakértők sem voltak képesek megmagyarázni. Egy egyébként teljesen átlagosnak induló napon a falu feletti ég hirtelen elsötétült, és lángoló kutyák kezdtek el potyogni az égből.

A szemtanúk beszámolói szerint a látvány szörnyűséges volt. Kutyák szénné égett tetemei árasztották el a várost, és maga a bűz elég volt ahhoz, hogy sok lakó a házába meneküljön. Amikor az esetről kérdeztük, a helyi mágus és időjárási szakértő ezt mondta:

- Tamriel történetében nem találunk ehhez hasonló esetet. Amíg földre potyogó rovarokról, békákról, és az egyetlen bogaras mágusról hallhattunk történeteket, soha nem hallottam még olyan esetről, amelyben lángoló kutyák zúdultak volna alá az égből. Lehetséges, hogy a kutyák egy mágus félresikerült idézési kísérletének részei, ám az is lehet, hogy valamiféle hatalmas szél kapta fel őket az égbe. Az utóbbi eset megmagyarázná, hogy miért estek a kutyák Határleső falu szerencsétlen közösségére. Természetesen arra, hogy miért égtek, így sem kapunk magyarázatot.

A szakértők értetlenül állnak az eset előtt, Határleső falu lakói azonban csak egyetlen megoldást tartanak elképzelhetőnek.
- Itt a világvége! - mondta egy neve elhallgatását kérő lakos.
- K'Sharra Prófécia megmondta, hogy ez fog történni! A patkányok! A bárányok! Mindannyiunknak vége! Elvesztünk!

Prófécia? Mágusok? Különös időjárási eset? Talán sosem tudjuk meg. És Határleső kis faluja már sosem lesz a régi.


caius reloaded

Előző: Elrontott társasági összejövetel!

Összefoglaló: Fekete Ló Kurír

Következő: Cheydinhal örököse biztonságban!