Chorrol

Innen: Elder Scrolls Lapok
Chorrol 3E 433 körül
Chorrol
Típus Település
Kontinens Tamriel
Provincia Cyrodiil
Vidék Nagyerdő
Feltűnik Oblivion, ESO
Chorrol lobogója a nagy tölggyel, ami 3E 433 óta képviselteti magát címertanában

Chorrol egy északnyugat Cyrodiilben, a Nagyerdő és a Kolóviai-fennsík között, Pörölyföld határánál található város. Chorrol lakosai "chorrolánok" néven is ismertek.

Történelem[szerkesztés]

Bár a város korai történelméről nem sokat tudni, Chorrol már legalább az első kor óta otthont ad egy nagytemplomnak Stendarr tiszteletére. A chorroli érsek pozícióját Vinicius Imbrex tölti be, 1E 1051 óta. Egy akadémia is található még itt, de nagyon keveset tudni róla. A városnak a második kor óta van egy központja a kereskedőknek, amit akkor "Kis Tölgy Placc"-nak neveztek, és egy tölgyfa árnyékában helyezkedik el.

Egyes források szerint, Varen Aquilarios volt Chorrol hercege, mielőtt felvette a harcot és elárulta Leovic császárt egy hosszú és véres háborúban, mivel az dekriminalizálta a daedraimádatot, bár más források szerint ő Kvatch grófja volt. Miután legyőzték Hamu Erődnél, Varen vette át az irányítást Chorrol légiója felett, ami elvezette Leovic katonáit a Belsőföldekbe, megnyitva az utat a kolóviai birtokoknak, hogy egyesüljenek és harcoljanak sárkányos lobogója alatt.

Chorrolt jelentős mértékben érintette a Lélekkitörés 2E 579-ben, amikor földrengések repesztették meg a földet, kettéválasztva a várost, és egy hatalmas, tátongó lyukat hagyva, amiben tűzelementálok hemzsegtek, amik megölték a város prefektusát, Doran-t. A szakadék föle fa sétányokat emeltek, de az ártalmas gázok miatt sokan halálukba zuhantak, mikor át akartak kelni. Több épület, beleértve a nagytemplomot, megsérült vagy megsemmisült a folyamatos földrengések miatt, ami következtében a Tölgy és Pásztorbot kocsma a bútorok földbeszögeléséhez folyamodott.

3E 433 óta a várost vastag falak és őrtornyok védik, valamint öt fő kerületre oszlik: Szökőkút kapu, Chorrol-kastély, Kápolna utca, Nyugati kerület és a Nagy Tölgy Placc. Ebben az időben Chorrol uralkodója Arriana Valga grófnő volt, a Chorrol gróf örökletes özvegye.

Lásd még[szerkesztés]

  • Játék specifikus információkért, lásd az Oblivion és az ESO cikkeket.

Képek[szerkesztés]