Bruma

Innen: Elder Scrolls Lapok

Bruma 3E 433 körül
Bruma
Típus Település
Kontinens Tamriel
Provincia Cyrodiil
Vidék Jerall-hegység
Feltűnik Oblivion, Oblivion Mobil, ESO
Cyrodiil térképe, északon Brumával
Bruma lobogója, a város címerével

Bruma Cyrodiil területén található, a Birodalmi Várostól északra. Főként északiak lakják, ami a város építészeti stílusán is meglátszik. Viszonylag mindig hideg van, és hóval van borítva. A város lakosai közül vannak akik az Istenségek követői, de vannak olyanok is, akik a tradicionális északi isteneket követik.

Az Ezüst út a Birodalmi Várossal, míg a Narancs út Chorrolal köti össze Brumát. A közelben található a Felleghajtó-templom. Brumában van egy kis csatornarendszer, ami a város alatt futó természetes barlangokkal kapcsolódik össze. Ezt a földalatti területet használta a Mitikus Hajnal az Oblivion-válság alatt. A csatorna mélyebb részeit trollok lakják. A város ad otthont Talos, a Kilenc Istenség legfiatalabb tagjának a nagytemplomának, ami a város központjában található.

Történelem[szerkesztés]

A település valószínűleg már 1E 1167 óta létezik.

2E 582-ben Bruma semleges területté vált a Szövetségi háború alatt, bár eleinte a Tőrsuhatag Szövetség irányítása alatt álló területeken belül volt. A várost megtámadta a dremorák és az Árnyékos Ösvény kultistái, Molag Bal nevében. Ekkor, egy Sötét Horgony nyílt meg a város romjai felett, hogy behúzza azt Hidegszállásba a Síkegyesítés részeként, valamint hogy daedra erősítést biztosítson. Több lakos elbarikádozta magát a kulcsfontosságú épületekben, és kérelmeket küldtek mind a Tőrsuhatag Szövetségnek és az Ébenszív Egyezménynek, hogy küldjenek segítséget. Az elhaladó katonák segítettek a lakosságnak a felépülésben és a harcban, míg végül a Sötét Horgony felemelkedett.

3E 433-ban Brumát megtámadták Mehrunes Dagon csapatai. A Mitikus Hajnal kitervelte, hogy megnyitnak egy Nagy Kaput a Holtvidékbe, lehetővé téve a daedra ostromozóknak, hogy belépjenek Nirn-be, majd kizsákmányolják a várost, ahogy azt Kvatchal tették. A Pengék fényt derítettek erre a tervre, de Martin Septim kérésére hagyták kibontakozni, hogy megszerezzenek egy Nagy pecsétkövet. Cyrodiil többi városának katonái sereglettek Brumába, hogy segítséget nyújtsanak. Maga Martin vezetése alatt, a katonáknak sikerült olyan sokáig visszatartani a daedrák áradatát, hogy Cyrodiil bajnokának sikerült belépnie a Holtvidékbe és visszaszereznie a Pecsétkövet, véget vetve az inváziónak. A Brumai csata vált az Oblivion-válság egyik legfontosabb összeütközésévé. Még abban az évben, a brumai Mágusok Céhe leégett a Fekete féreg rendjének meglepetésszerű támadásában.

Képtár[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

  • Játék specifikus információkért, lásd az Oblivion és ESO cikkeket.