Birodalmi Légió

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Birodalmi Légió lobogója, ahogyan a Morrowindben láthattuk
Egy légiós lovag
Hiányos.png Ez a fejezet egyelőre hiányos. Segíts te is kibővíteni az eredeti alapján!

A Birodalmi Légió a tamrieli cyrodiili birodalom legfontosabb hadereje. A birodalmi kormánynak dolgoznak, az éppen hatalmon lévő császár segítségével. Békeidőben a légiósok őrökként teljesítenek szolgálatot, járőröznek az utakon.

Feladata a birodalom és a császár védelme. Békeidőben a katonák őrként szolgálnak, csatákban pedig megszálló erőként. A háborúban a légió egy félelmetes és megállíthatatlan hadsereg. Nagyrészt birodalmiakból áll a sereg, de orkokat is találunk benne. A birodalmi légió nagy létszámú, jól képzett és felszerelt erő, ami nem ismeri a vereséget. Többnyire íjászokból, lovasságból, gyalogosokból és csatamágusokból áll. A Légió kisebb osztagokra oszlik, ezek a légiók.

Megjegyzések[szerkesztés]

  • A Birodalmi Légiót az ókori Európa legerősebb katonai alakulatai, a Római Légiók alapján tervezték meg.
  • The Elder Scrolls III: Morrowindben a játékos csatlakozhat a hadsereghez a Darius Erődben, Gnisisben. Teljesítheti a küldetéseiket, hogy végül elérje a legmagasabb rangot: A Birodalmi Sárkány Lovagját.
  • Az Oblivionban a játékosnak nincs lehetősége arra, hogy csatlakozzon a Légióhoz. A fő történetszál végén kapott "A Sárkány Rendjének Lovagja" rang - habár hivatalosan nem tartozik a Légióhoz - jelenthet némi státuszt a Légión belül, mivel feljogosít a Birodalmi Páncél használatára.