Bestiárium W

Innen: Elder Scrolls Lapok

Áttekintés | A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Wamasu[szerkesztés]

Egy wamasu

A wamasuk, vagy "mocsári sárkányok", nagy hüllőszerű lények, amik Feketemocsárban honosak. Erős bőrük és foszforeszkáló belső szerveik nagy értéket képviselnek a tamrieli piacokon. Az északi férfiak villámvérű intelligens sárkányokként írják le őket, mivel képesek elektromos kisüléssel kirobbanni.

Megtalálható:


Welwa[szerkesztés]

Egy welwa

A welwák nagytestű, vastag szőrű és farkú, négyszemű vadállatok hegyes fogakkal. Csordában vadásznak.

A Kristálytoronyban található faliszőnyegek szerint, a Nyár-szigetek korai aldmeri telepesei találkoztak welwákkal, amiket fura, szent rablókként, és a föld megmentőiként ábrázoltak. Torinaan által vezetve, az auridoni aldmerek ősi mágiát használva, visszaszorították őket, míg végül a Nyári welwák teljesen kihaltak. Yokudában mítoszként tartották őket számon, az ősi szövegeikben pedig úgy írták le őket, hogy "medve állkapcsuk, és vaddisznó erejük" van.

Sikerült fennmaradniuk Veszett-orom vadonjában, Tamriel szárazföldjén. Gyakran háziasítják, és fegyverzik fel őket a régió vasorkjai, akik háborús állatokként használják őket. A másodkorban a Kristálytorony sapiarcháinak sikerült Veszett-oromból welwapárokat behozav visszatelepíteniük a welwákat Nyár-szigetére. Ezek a welwák gyorsan elszaporodtak a Nyári vadonban, bár a sziget sok lakosa bosszankodott az újbóli betelepítés miatt.

Megtalálható: