Arena:Irányítás

Innen: Elder Scrolls Lapok

Ez az oldal az Aréna alapértelmezett vezérlő beállításait dokumentálja.

Vezérlés Egér Billentyűzet Jegyzetek

Mozgás[szerkesztés]

Mozgás Bal klikk amíg a Kurzor egy Nyíl Nyilakkal Előre/Hátra Minél közelebb van a nyíl a képernyő széléhez, annál gyorsabban mozogsz.
Fordulás Nyilakkal Balra/Jobbra Mikor hátrafelé mozogsz, a fordulás irányai megfordulnak.
Oldalazás Ctrl + Nyilakkal Balra/Jobbra
Ugrás Jobb-klikk amíg a bal egérgomb le van nyomva J Felugrás.
Ugrás egyhelyből Shift+J Előre ugrás egyhelyből.

Harc[szerkesztés]

Támadás Mozgasd az egeret, miközben lenyomva tartod a jobb egérgombot Célozz a célpontra, hogy maximális hatékonyságot érj el.
Varázslás Kattints a Napfény ikonra Arena Napfény ikon.jpg C Az ikonra való kattintással megjelenik a varázskönyv. Válaszd ki a kívánt varázslatot, és a célpontot. Hogyha ugyan azt a varázslatot akarod használni, jobb klikkelj a Napfény ikonra.
Fegyver előhúzása/elrakása Kattints a Keresztezett kard ikonra Arena Keresztezett kard ikon.jpg A Nem fogsz tudni támadni, amíg elő nem veszed a fegyvered.

Általános játékmenet[szerkesztés]

Interakció Bal klikk amíg a Kurzor egy X Az interakció attól függ, hogy beszélgető, varázsló vagy támadó módban vagy.
Azonosítás Jobb klikk amíg a Kurzor egy X Azonosítja az objektumot, ha az nem általános.
Tárgyhasználat Kattints a Kéz ikonra Arena Kéz ikon.jpg U Ez felhozza a használható elemek menüjét. Olyan dolgok, mint például az italok csak ebben a menüben használhatók.
Lopás Kattints a Lopás ikonra Arena Lopás ikon.jpg P Ha ez egy személy, megpróbálja kizsebelni. Ha ez egy akadály, megpróbálja kinyitni.
Napló kinyitása Kattints a Pergament ikonra Arena Pergament ikon.jpg L A napló feljegyzi a küldetéseket, de egyszerre csak 16-ot tud.
Pihenés Kattints a Tábortűz ikonra Arena Tábortűz ikon.jpg R Pihenés közben lassan feltöltődnek az elveszett találati pontjaid, a varázslás pontjaid és a fáradtságod.
Autotérkép Bal klikk a Térkép ikonra Arena Térkép ikon.jpg M Az autotérkép megmutatja a már meglátogatott helyeket, helyi léptékben.
Kontinentális térkép Jobb klikk a Térkép ikonra Arena Térkép ikon.jpg Shift+M A kontinentális térképről tudsz más városokba vagy falvakba utazni.
Játékos állapot Kattints a Kígyós bot ikonra Arena Kígyós bot.jpg S Megmutatja a jelenlegi állapotod vagy a karaktered, például a napszakot, a betegségeket és az aktuális mérgeket/varázslatokat.
Pixelesedés állítása F4 Be- és kikapcsolja a pixelesedést. Ez az a "pixel-áttűnés" ami egyes menükben jelen van. Kikapcsolása a menük gyorsabb átmenetét eredményezi.
Iránytű állítása F8 Be- és kikapcsolja az iránytűt.

Tárhely[szerkesztés]

Kiválasztás Kattints a bal egérgombbal A kijelölt elemek kiemelve vannak.
Hordás Dupla kattintás A nem hordható elemek vörösek. A hordható elemek cserszínűek. Az éppen hordott elemek sárgák. Az azonosítatlan varázselemek ciánkék színűek. Az azonosítatlan éppen hordott varázselemek világos ciánkék színben fognak megjelenni.
Eldobás Elem kijelölése és a Drop-ra kattintás D Egy elemet dob a földre.
Karakterlap Kattints a karaktered képére F1 Megmutatja a karaktered és a jelenlegi tulajdonságait. A varázskönyv és a tárhely a karakterlap almenüi.

Szintezés[szerkesztés]

Karakter átnevezése Kattints a karakter nevére Lehetővé teszi, hogy szintenként egyszer átnevezd a karakteredet. Nem működik a normál karakterlapon.
Tulajdonság kiválasztása Kattints a tulajdonságra S, I, W, A, D, E, P, L A billentyűzet használatához, válaszd ki a tulajdonságot amelyik azzal a betűvel kezdődik (D-t a Sebességhez).
Tulajdonság növelése/csökkentése Kattints a fel/le nyílra Space A billentyűzet használatához, ha az egérkurzor a tulajdonság nyila fölött van, a tulajdonság növekszik; ha alatta, akkor csökkenni fog.

Hibakeresés[szerkesztés]

Ereklye küldetés Nincs Alt-F5 Aktiválja az Ereklye küldetést.
Minitérkép Nincs Q+B+X Megjeleníti a játékos pozícióját, az aktív szörnyeket és a NJK-kat. Vedd figyelembe, hogy a billentyűzet-beolvasási kódok használata miatt előfordulhat, hogy ez nem minden billentyűzeten működik.

Mentés[szerkesztés]

Hogy elmentsd az Arena játékmeneted, nyomd meg az "Esc" billentyűt, majd kattints a "save"-re. Válassz ki egy helyet a menteni kívánt játékodnak, adj neki nevet, és nyomd meg az "Enter"-t vagy jobb-klikkelj, hogy elmentsd a játékod.