Arena:Mágia

Innen: Elder Scrolls Lapok

Az Arena világában a varázslat egy nagyon erős szövetséges és rettegett ellenfél. Bár csak a mágus osztályok és a bárdok képesek varázsolni, bárki akinek van valamilyen varázslattal átitatott tárgya vagy itala, tud mágiát használni.

A varázslás nagyon egyszerű, mivel nem kell több hozzá, mint megfelelő mennyiségű varázsenergiaellátás és a varázslat ismerete. Új varázslatokat a Mágusok Céhében lehet tanulni. Azoknak, akik saját varázslatot akarnak létrehozni, a Mágusok Céhe varázslatkészítést is kínál, hogy segítsenek egy személyesebb varázskönyv készítésében. Minden faluban, kisvárosban és városállamban van Mágusok Céhe.

Varázslás[szerkesztés]

Varázslás használata ikon

Csak olyan varázslatokat használhatsz, amik benne vannak a varázskönyvedben. Egy gyógyító varázslattal, és egy támadó varázslattal kezdesz. A Mágusok Céhe további varázslatokat kínál neked, vagy az Ismert Varázskönyvből, vagy azokat amiket te magad készítettél a varázslatkészítést használva.

Ahhoz, hogy lásd a részleteit az egyes varázslataidnak a varázskönyvben, menj a karakter információs oldalra (nyomd meg az F1, majd az N billentyűt) és kattints a Varázskönyv gombra (vagy nyomd meg az S billentyűt). Ez fel fog hozni egy felsorolást a varázslataidról amiket megvettél. Ha további információt szeretnél megtudni a varázslatról, kattints rá duplán, hogy felhozd a részleteket.

Ahhoz, hogy varázsolj, egyszerűen kattints a Varázslás használata ikonra, vagy nyomd meg a C billentyűt. A képernyő jobb alsó sarkában meg fog jelenni egy lista az összes varázslatról a varázskönyvedben. Válaszd ki azt amelyiket használni akarod, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.

Ahhoz, hogy a legutóbb használt varázslatot újra használni tudd, jobb-klikkelj a Varázslás használata ikonra, vagy nyomd meg a Shift-C billentyűkombinációt.

Ahhoz, hogy célzott varázslatokkal célozz, egyszerűen húzd a kurzorod oda, ahova akarod hogy menjen a varázslatod. Az ilyen varázslatoknak van egy saját "útjuk" amin végigmennek, és amibe ha bármilyen ponton belelóg egy akadály, a varázslat hatása azon az akadályon fog kiterjedni.

Varázslatkészítő[szerkesztés]

A varázslatkészítés egy egyéni varázsszolgáltatás, amelyet kizárólag a Mágusok Céhe nyújt. További információkért lásd a szolgáltatások lapot.

Varázstárgyak[szerkesztés]

Fegyvereket, páncélokat, gyűrűket, és más tárgyakat is meg lehet bűvölni varázseffektusokkal, és meg lehet venni a Mágusok Céhében, vagy a felszerelés boltokban. További információkért lásd a varázstárgyak lapot.

Az italok is nyújtanak varázseffektusokat, beleértve a gyógyítást. További információkért lásd az italok lapot.

Lásd továbbá[szerkesztés]

  • Az ismert Varázskönyv — A megvásárolható sima varázslatok listája.
  • Varázseffektusok — Az egyes elérhető varázseffektusok részletei.
  • Mágus szolgáltatások — Mágusok, akik különböző mágikus szolgáltatásokat nyújtanak.
  • Varázstárgyak — A mágikus amulettek, övek, karkötők, csuklóvédők, kristályok, jelek, gyűrűk és nyakékek listája.
  • Italok — A megvásárolható italok listája.