Alessia Caro

Innen: Elder Scrolls Lapok

Alessia Caro grófnő
Alessia Caro.jpg Alessia Caro grófnő, ahogyan az Oblivionban látható
Faj Birodalmi Nem
Született 3. Éra
Tartózkodási hely(ek) Leyawiin
Megjelenik Oblivion

Alessia Caro grófnő volt a felesége a leyawiini Marius Caro grófnak. 3E 432 körül házasodtak össze. Eredetileg Alessia Valga volt, a chorroli Arriana Valga grófnő lánya, akik rendszeresen látogatták egymást. Ő és a férje kiemelkedő cyrodiili családokból származtak, és széles körben spekulálják, hogy úton voltak a Vének Tanácsa felé. Pletykák szerint ő rendelkezett a trón mögötti hatalommal, nem pedig a férje.

Együttműködésüket egy bölcs politikai manővernek tekintették, de úgy tűnt, hogy jól egymáshoz illettek személyes szinten is, mivel mindketten határozottan támogatták a "birodalmasodást". Ez nagyon népszerűvé tette őket őket egyes körökben, és nagyon népszerűtlenné a legtöbb állatnép között, akik nem akarták látni, ahogy a "nyájas" nibeni kultúra és értékek lecserélik a kozmopolitizmust, ami hagyományosan jellemző volt Leyawiinra. Természetesen, attól is lehetett ilyen kevés a népszerűsége a legtöbb állatnép között, különösen az argóniaik között, mert nyíltan ellenszenves volt velük.

A grófnő híres volt a szépségéről, értelméről és kegyelméről, de talán még jobban ismert azért, mert áldozata volt egy botrányos tréfának. Az egyik hivatalos vacsoráján, a grófnő és vendégei hirtelen minden javuktól - a ruhát beleértve - megfosztva találták magukat. Voltak más, sötétebb pletykák őt és a férjét illetően is. Szóbeszéd járt egy titkos kínzó szobáról a kastélyukban, amit közösen látogattak, és továbbá olyan argóniaikról is, akiket a kastélyba vittek, és soha többé nem láttak.

Lásd még[szerkesztés]