MorroHun Team • fórum

Általános kérdések

Ide kerül minden téma a már megjelent Skyrimről, a modokat kivéve

Re: Általános kérdések

HozzászólásSzerző: Senki » 2012. ápr. 15., vas. 17:52

Sziasztok, beléptem egy kasztba, szeretném az összes kaszt küldetéseit végigtolni azt lehetséges, hogy kilépek és másikba megyek? vagy ez örökre szól?
Senki

HozzászólásSzerző: Dr.UnGrammar » 2012. ápr. 15., vas. 20:42

Senki írta:Sziasztok, beléptem egy kasztba, szeretném az összes kaszt küldetéseit végigtolni azt lehetséges, hogy kilépek és másikba megyek? vagy ez örökre szól?

Céhbe léptél be, és nem kasztba. :)
És igen, a Skyrimben bármi lehetsz egyszerre. Illúzió romboló nem? :D
Dr.UnGrammar

HozzászólásSzerző: Senki » 2012. ápr. 15., vas. 23:51

hát a imperial legion dark brotherhood (csak ezt a kettőt tudom fejből) nem nevezném céhnek :) csak azért kérdezem, mert volt egy küldi amiben mondja egy kísértet, hogy én vezessem őket, de mivel nem akarok ott maradni azért szemétség lenne:D, de ha ugyan arról beszélünk akkor tényleg illúzió romboló, dehát azért a missziók 3/4et elveszne ha nem lehetne, és egy kezdő mint pl én biztos belépne az elsőbe amit lát :D:D
Senki

HozzászólásSzerző: Dr.UnGrammar » 2012. ápr. 16., hétf. 0:14

Senki írta:hát a imperial legion dark brotherhood (csak ezt a kettőt tudom fejből) nem nevezném céhnek :) csak azért kérdezem, mert volt egy küldi amiben mondja egy kísértet, hogy én vezessem őket, de mivel nem akarok ott maradni azért szemétség lenne:D, de ha ugyan arról beszélünk akkor tényleg illúzió romboló, dehát azért a missziók 3/4et elveszne ha nem lehetne, és egy kezdő mint pl én biztos belépne az elsőbe amit lát :D:D

Szó mi szó igaz, amiket írtál (a céh is, de a ,,kaszt" kifejezés az tudod teljesen mást jelent). Csak annyit tennék hozzá, hogy pont az növelné meg az újrajátszási értéket, ha lenne ilyen korlát (még akkor is ha újonc vagy, és az első pereputtyhoz belépsz, akikkel összefutsz). Csak hogy példákkal éljek: Neverwinter Nights 2 - tolvajok/városőrség; Fallout: New Vegas 4 különböző frakció; TES3:Morrowind 3 Nagy Ház és 2 teljesen szemben álló céh, valamint 3 rivalizáló vámpír klán
És vannak annyira érdekesek, hogy újra végigjátszd miattuk a játékot! ;)
Dr.UnGrammar

HozzászólásSzerző: Sleth » 2012. ápr. 16., hétf. 13:03

Ilyenkor jut eszembe, hogy mennyire felhigult az RPG műfaj...
Morrowindben melyik a a két céh? (Ha a tolvajok, és harcosok, akkor ott meglehet oldani, hogy egyszerre mindkettő vezetője legyél, igaz szerepjáték szempontból érdekes.)A Nagy Házak közül meg a telvanniak nagyon betegek, kár, hogy nem vok mágus alkat :D

Ezt tényleg meg lehet alapból csinálni benne?
Sleth

HozzászólásSzerző: Vik » 2012. ápr. 16., hétf. 20:06

Sleth írta:Ezt tényleg meg lehet alapból csinálni benne?

Azt írja, 100-as zsebmetszésnél képes leszel ellopni a felvett/előkészített dolgokat is, úgyhogy igen.
Vik

HozzászólásSzerző: Peterikus » 2012. ápr. 16., hétf. 21:06

Sziasztok!Azért hogy Muirival házasodni tudjak meg kell csinálnom a Dark Brotherhood-os questet?
Peterikus

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. ápr. 17., kedd 1:54

Peterikus írta:Sziasztok!Azért hogy Muirival házasodni tudjak meg kell csinálnom a Dark Brotherhood-os questet?

Igen. Sőt, azt hiszem a második célpontot is meg kell ölni - tehát el kell végezni a munka "maszek" részét is.
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Peterikus » 2012. ápr. 17., kedd 15:38

Oké kösz.
Peterikus

HozzászólásSzerző: Sleth » 2012. ápr. 17., kedd 20:28

Vik írta:
Sleth írta:Ezt tényleg meg lehet alapból csinálni benne?

Azt írja, 100-as zsebmetszésnél képes leszel ellopni a felvett/előkészített dolgokat is, úgyhogy igen.

Reménykedtem benne, hogy csak 1 mód, amit direkt nem említ meg, mert ez így nagyon szánalmas sztem...
Sleth

HozzászólásSzerző: 11-11-11 » 2012. ápr. 23., hétf. 23:21

dlc hírek?
11-11-11

HozzászólásSzerző: Dr.UnGrammar » 2012. ápr. 24., kedd 11:29

11-11-11 írta:dlc hírek?

Még nem ért véget az április. Egyenlőre reménykedünk, hogy nem a kinekt támogatás volt a meglepetés, amiről korábban beszéltek.
Dr.UnGrammar

HozzászólásSzerző: Peterikus » 2012. ápr. 24., kedd 14:00

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy a Darkwater Pass-ban Deerkethust nem tudom kihozni követ de nem jön ki.Halottam hogy sok embernek van ez a hibája de mit tegyek?Másik kérdésem consolnak gyorsgombját hogy tudom kicserélni másikra?
Peterikus

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. máj. 2., szer. 17:18

111111 írta:http://www.bethblog.com/2012/05/01/dawnguard/

Pc-re meg majd valamikor...ez ám az üzletpolitika, egyem a szívüket. Jól átsütve, krumplival. Meg Mythic Dawn megint? Ennyire nincs ötlet? Mindegy, hátha jó lesz. Legalább nem lópáncél.
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Vik » 2012. máj. 2., szer. 21:11

Vik

HozzászólásSzerző: saru » 2012. máj. 5., szomb. 15:56

esetleg tudja vki h miért nem tudok futni?
csak sétálni tudok a karimmal...
saru

HozzászólásSzerző: Vik » 2012. máj. 5., szomb. 15:59

saru írta:esetleg tudja vki h miért nem tudok futni?
csak sétálni tudok a karimmal...

Lehet, hogy túl sok dolgot szedtél össze, és már nem bírja...
Vik

HozzászólásSzerző: Moto » 2012. máj. 7., hétf. 15:29

Ki tudja van-e jobb egykezes fegyver a MACE OF MOLAG BAL-nál és ha igen hol lehet megszerezni?
Moto

HozzászólásSzerző: TGWH » 2012. máj. 7., hétf. 16:35

Moto írta:Ki tudja van-e jobb egykezes fegyver a MACE OF MOLAG BAL-nál és ha igen hol lehet megszerezni?

Nem hivatalos elder scrolls lapok tudják, uesp.com talán...
TGWH

HozzászólásSzerző: Vik » 2012. máj. 7., hétf. 22:35

Inkább www.uesp.net
Vik

HozzászólásSzerző: Moto » 2012. máj. 10., csüt. 23:40

Köszi de itt semmi ilyen infot nem találtam
Moto

HozzászólásSzerző: Senki » 2012. máj. 19., szomb. 21:53

Sziasztok, eddig úgy játszottam, hogy mentem amerre láttam és megcsináltam a missziókat amiket találtam, út közbe találtam néhány dark brotherhood papírt, hogy nyírjanak ki engem. gondoltam ez a játék része, de késöbb elrabolt egy piros ruhás csaj és mondta, hogy öljek meg valakit 3 civil közül, én helyette a csajt nyírtam ki, ere kaptam egy olyan missziót, hogy destroy the dark brotherhood, de én később csatlakozni szerettem volna hozzájuk. Mivel vívtam ki a gyűlöletüket, már nem is csatlakozhatok akkor se ha civilt ölök le.

És a DB az a solitude városban van? (Jobb lent), akiknek ilyen maffia missziókat kéne teljesíteni (nem volt szivem máokat megverni, hogy fizessenek), ha igen akkor örömmel leölöm őket.
Senki

HozzászólásSzerző: Lord Jack » 2012. máj. 20., vas. 13:22

Attól, hogy eg akartak ölni, még csatlakozhatsz hozzájuk. Amíg nem vagy tag, de megsértesz egy pénzesebb embert, az felbérelhet bárkit a megölésedre. Ha megkaptad azt a küldit, már nem csatlakozhatsz.
A Dark Brotherhood nem Solitude-ban van, hanem Falkreath-tól nyugatra egy ilyen rejtett barlangban.
Lord Jack

HozzászólásSzerző: Sziriusz » 2012. máj. 29., kedd 20:39

Kedves Senki!
Kevered a Tolvajok céhével ("Maffia") ,és sajnos már nem csatlakozhatsz a testvériséghez, csak ha visszatöltesz egy régebbi mentést :(
Sziriusz

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. máj. 30., szer. 0:42

Senki írta:Sziasztok, eddig úgy játszottam, hogy mentem amerre láttam és megcsináltam a missziókat amiket találtam, út közbe találtam néhány dark brotherhood papírt, hogy nyírjanak ki engem. gondoltam ez a játék része, de késöbb elrabolt egy piros ruhás csaj és mondta, hogy öljek meg valakit 3 civil közül, én helyette a csajt nyírtam ki, ere kaptam egy olyan missziót, hogy destroy the dark brotherhood, de én később csatlakozni szerettem volna hozzájuk. Mivel vívtam ki a gyűlöletüket, már nem is csatlakozhatok akkor se ha civilt ölök le.

És a DB az a solitude városban van? (Jobb lent), akiknek ilyen maffia missziókat kéne teljesíteni (nem volt szivem máokat megverni, hogy fizessenek), ha igen akkor örömmel leölöm őket.

Izé...azzal vívtad ki a gyűlöletüket, hogy kinyírtad a górét (a csajt aki a civileket akarta megöletni veled). Ő adta volna a későbbi küldetéseket. Persze én sem tudtam választani a három szerencsétlen közül, ki is végeztem inkább mindet. :twisted:
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Vik » 2012. máj. 30., szer. 10:26

Cthulhucult írta:Izé...azzal vívtad ki a gyűlöletüket, hogy kinyírtad a górét (a csajt aki a civileket akarta megöletni veled). Ő adta volna a későbbi küldetéseket. Persze én sem tudtam választani a három szerencsétlen közül, ki is végeztem inkább mindet. :twisted:

Én meg kaptam egy feladatot, hogy intézzek el pár bérgyilkost, akik egy szökött pörölyföldi nemest üldöznek (egy banditákkal teli barlangban várják, hogy odamenjen valaki :) ). Aztán kiderült, hogy az illető azért szökött, mert áruló, és nem is orgyilkosok, hanem egyszerű fejvadászok, akik bíróság elé akarják állítani. A vége az lett, hogy elegem lett ezekből a cselszövésekből, és mind a kettővel végeztem. Csak sajnos a csajnál nem volt pénz, így csak az egyik féltől kaptam jutalmat... (Azóta nem ilyen gonosz a karakterem, de ott jól jött ki.)
Vik

HozzászólásSzerző: drtuske » 2012. jún. 6., szer. 11:28

Sziasztok

Van egy komoly problémám és nem tudom mihez kezdjek.

Volt a játékban egy rész mikor vámpíros küldi volt és ha az x utat választottad akkor te is vámpír lettél na én itt visszamentem egy korábbi mentéshez mert nem akartam vámpír lenni.. (német nyelven vettem meg a szoftvert)
Viszont hetekkel később egyszer csak gyorsutazés után elkezdett "bántani a fény" ergo valahogy vámpír lettem és mindenhol megtámadnak a polgárok. Igaz a katonák egyből rohannak és megvédenek de a lakosság akkor is fogy :) és boltolni sem tudok. Nincs valami öteletetek hogy lehetnék ismét rendes ember?

Köszi Roland
drtuske

HozzászólásSzerző: TGWH » 2012. jún. 6., szer. 16:28

drtuske írta:Sziasztok

Volt a játékban egy rész mikor vámpíros küldi volt és ha az x utat választottad akkor te is vámpír lettél na én itt visszamentem egy korábbi mentéshez mert nem akartam vámpír lenni.. (német nyelven vettem meg a szoftvert)
Viszont hetekkel később egyszer csak gyorsutazés után elkezdett "bántani a fény" ergo valahogy vámpír lettem és mindenhol megtámadnak a polgárok. Igaz a katonák egyből rohannak és megvédenek de a lakosság akkor is fogy :) és boltolni sem tudok. Nincs valami öteletetek hogy lehetnék ismét rendes ember?

Köszi Roland

Igyál meg egy gyógyitalt pl...
TGWH

HozzászólásSzerző: Moto » 2012. jún. 6., szer. 21:28

TGWH írta:
drtuske írta:Sziasztok

Köszi Roland

Igyál meg egy gyógyitalt pl...

A küldetések végigjátszánál részletesen le van írva mi a teendő
Moto

HozzászólásSzerző: drtuske » 2012. jún. 7., csüt. 10:12

ok köszi
drtuske

HozzászólásSzerző: drtuske » 2012. jún. 7., csüt. 10:22

És azt merre találom?
drtuske

HozzászólásSzerző: Vik » 2012. jún. 7., csüt. 12:57

drtuske írta:És azt merre találom?

Ha megnyomod az Esc billentyűt, akkor kapsz egy menüképernyőt, annak a felső sorában tudod kiválasztani a küldetéseidet.
Vik

HozzászólásSzerző: drtuske » 2012. jún. 8., pén. 13:14

.. megvan itt kerestem a küldiket.

Viszont ami érdekelne

1. Van a csöves degaine neki a lopott szobrot át kéne adni de hiába van nálam nem kér mást csak pénzt meg piát

2. erbsennek kéne sárkány bőrt és csontokat adnom de ő sem kéri....
drtuske

HozzászólásSzerző: Peterikus » 2012. jún. 17., vas. 18:00

Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy a ring of Hiricne hogy működik mikor leszek vérfarkas?
Peterikus

HozzászólásSzerző: Dr.UnGrammar » 2012. jún. 17., vas. 18:13

Peterikus írta:Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy a ring of Hiricne hogy működik mikor leszek vérfarkas?

A leírás szerint két különböző gyűrű típusban létezik. Az átkozott (cursed) bármikor átváltoztathat véletlenszerűen vérfarkassá, míg a helyreállított (restored vagy egyszerűen csak Ring of Hircine) pedig a leírás szerint saját döntésed szerint engedi, hogy egy nap felvedd a vadállati formát. Azt hiszem képességként lesz lehetőséged átváltozni, én személy szerint anno nem próbáltam.
Dr.UnGrammar

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. jún. 17., vas. 19:19

Peterikus írta:Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy a ring of Hiricne hogy működik mikor leszek vérfarkas?

A gyűrű csak akkor csinál bármit is, ha amúgy is vérfarkas már a karaktered.
Normál esetben ugye naponta egyszer lehet csak átváltozni, ha megvan a gyűrű, akkor a segítségével többször is.

A küldetésnél a gyűrűt is megtarthatod (miután levette róla az átkot Hircine), meg a farkasbőr mellvértet is. Nem ölöd meg a vérfarkast a küldetésben, hanem segítesz neki a vadászokat elkapni. Amikor Hircine odaadja a megtisztított gyűrűt, visszamész szerencsétlen vérfarkashoz és mégis megölöd. Ekkor újra megjelenik Hircine és tiéd a páncél és a gyűrű is.
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Peterikus » 2012. jún. 17., vas. 21:40

Ok kösz.
Peterikus

HozzászólásSzerző: Beus » 2012. jún. 18., hétf. 18:59

Tudja valaki, hogy a férfi argoniaiaknak ki a szinkronhangja?
Beus

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. jún. 18., hétf. 19:20

Beus írta:Tudja valaki, hogy a férfi argoniaiaknak ki a szinkronhangja?

Tim Blaney. Itt a teljes lista a hangokról:
http://www.imdb.com/title/tt1814884/fullcredits
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. jún. 18., hétf. 19:23

Basszus, most nézem, hogy Esbern hangja meg Max von Sydow...bár nekem akkor is Sean Bean a kedvencem!
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Beus » 2012. jún. 18., hétf. 20:05

Cthulhucult írta:
Beus írta:Tudja valaki, hogy a férfi argoniaiaknak ki a szinkronhangja?

Tim Blaney. Itt a teljes lista a hangokról:
http://www.imdb.com/title/tt1814884/fullcredits

Köszi az infót!
Beus

HozzászólásSzerző: aPar aLyza » 2012. jún. 19., kedd 8:29

Hi!

Eredeti a játék, még mielőtt .....

Ritkán lépek fel, öldökölni, vadászgatni és egyébb turpisságok.
A mostani verzó 1.6.89.0.6 és van egy-két érdekessége (bosszantó hibája, na):
Ha látok egy Blood Dragon-t és a "fellelési" helyen kívül ölöm meg, a játék kilép. Husss, egy szemvillanásnyi idő alatt kint vagyok a desktop-on.
Ha egy Blood Dragon-t a fellelési helyén látom nyomorultúl elpusztulni és majd kíveri a szememet, akkor sem kapom meg a lelkét. Sima sárkánynál lélek nem vész el! Ezt kb. 25-30 töltésnél kipróbáltam, úgy müködik, hogy nem müködik.
Néha látok egy-egy hegy felett sárkányt repülni (és közbenn villog, azaz hol eltűnik, hol megjelenik). Ha közelebb megyek "nincs" ott.

ü.i.: Lehet, azóta történt frissítés, szóval a verziószám a mostani (mai).
aPar aLyza

HozzászólásSzerző: Buja argóniai cseléd » 2012. jún. 22., pén. 10:10

Miután végigvittem a Sötét Testvériséget mondtam Cicerónak, hogy jöjjön velem, jött is egy darabig de aztán eltűnt és sehol sem találom, viszont még a szolgálatomban áll így nem tudok másik arcot felfogadni ami nagyban megnehezíti a dolgomat. Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne kezdeni ezzel a helyzettel?
Előre is köszönöm a segítséget!
ui.: PS3-on játtszom
Buja argóniai cseléd

HozzászólásSzerző: Yusukee » 2012. jún. 22., pén. 10:43

Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám, mint az előttem szólónak. Nekem a legelső társamat (L betűvel kezdődik a neve és csaj) egy Giant felütötte a csillagok közé, azóta nem találom. Van valami módja, hogy előkerítsem?
Yusukee

HozzászólásSzerző: Dr.UnGrammar » 2012. jún. 22., pén. 13:10

Buja argóniai cseléd írta:Miután végigvittem a Sötét Testvériséget mondtam Cicerónak, hogy jöjjön velem, jött is egy darabig de aztán eltűnt és sehol sem találom, viszont még a szolgálatomban áll így nem tudok másik arcot felfogadni ami nagyban megnehezíti a dolgomat. Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne kezdeni ezzel a helyzettel?
Előre is köszönöm a segítséget!
ui.: PS3-on játtszom

Ezek szerint még él, valahol. Nincs mese meg kell keresned. PC egy konzol paranccsal magad elé tudnád varázsolni; konzolon nem tudom, hogy van ilyen lehetőség.
Esetleg megnézheted, hogy visszatért-e az eredeti helyére! Az UESP szerint ugyanis, ha több órája vár rád a követőd, akkor automatikusan vissza megy oda, ahol a felbérlése előtt tartózkodott.

Yusukee:
Szerintem a csaj meghalt. Kizárt, hogy egy bolygó körüli repülést túléljen. :shock:
Dr.UnGrammar

HozzászólásSzerző: Yusukee » 2012. jún. 22., pén. 13:39

Dr.UnGrammar írta:Yusukee:
Szerintem a csaj meghalt. Kizárt, hogy egy bolygó körüli repülést túléljen. :shock:

Meg tudnak halni? :o Ilyen még sose történt, pedig már kapott egy-két durva ütést :D
Yusukee

HozzászólásSzerző: Cthulhucult » 2012. jún. 22., pén. 18:03

Yusukee írta:Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám, mint az előttem szólónak. Nekem a legelső társamat (L betűvel kezdődik a neve és csaj) egy Giant felütötte a csillagok közé, azóta nem találom. Van valami módja, hogy előkerítsem?

Lydia nagyon is meg tud halni, bár néha sokat szenved előtte... eddig négy különböző karakterrel toltam a Skyrimet, de Lyidia sosem bírta sokáig a kalandokat. A többi segítőtárs akit a játékban lehet találni, kicsit erősebb, de ők is elhullanak néha.
Ha meg csak nem találod a társad, egy idő után visszatér oda, ahol felszedted (mint azt Dr. UnGrammar is írta), feltéve persze hogy életben van még.
Cthulhucult

HozzászólásSzerző: Yusukee » 2012. jún. 22., pén. 18:05

Cthulhucult írta:
Yusukee írta:Sziasztok!

Lydia nagyon is meg tud halni, bár néha sokat szenved előtte... eddig négy különböző karakterrel toltam a Skyrimet, de Lyidia sosem bírta sokáig a kalandokat. A többi segítőtárs akit a játékban lehet találni, kicsit erősebb, de ők is elhullanak néha.
Ha meg csak nem találod a társad, egy idő után visszatér oda, ahol felszedted (mint azt Dr. UnGrammar is írta), feltéve persze hogy életben van még.

Vártam rá elég sokat, valószínű hogy meghalt. Nem bírta a sárkány + giant duót :(
Yusukee

ElőzőKövetkező

Vissza: Minden a játékról